Ştiaţi că?

Cum poți obține zâmbetul perfect cu implanturi și fațete dentare?

Cum poți obține zâmbetul perfect cu implanturi și fațete dentare?

Zâmbetul este un aspect important al vieții noastre, iar starea dentiției poate influența încrederea și calitatea vieții în general. Dacă ai dinți lipsă sau probleme estetice dentare, implanturile dentare și fațetele sunt două opțiuni moderne care te pot ajuta să obții un zâmbet strălucitor și sănătos.

Ce sunt implanturile dentare și ce avantaje oferă?

Implanturile dentare sunt soluții de înlocuire permanentă a dinților lipsă. Acestea implică inserarea unui șurub de titan în osul maxilarului sau al mandibulei, care va servi ca rădăcină artificială pentru dinții înlocuiți. De obicei, se folosește un implant dentar pentru a înlocui dinții unici sau pentru a susține punțile dentare și protezele.

Implanturile pot ține o viață întreagă atunci când primesc îngrijirea corectă. De asemenea, dinții care au fost înlocuiți cu implanturi arată și se simt ca dinții naturali, oferind un zâmbet estetic și funcțional. Totodată, cu ajutorul implanturilor vei putea să mănânci fără restricții, deoarece acestea sunt fixate ferm în os. Implanturile pot stimula creșterea osului și vor menține astfel sănătatea acestuia.

Ce sunt fațetele dentare?

Fațetele dentare sunt o opțiune excelentă pentru a îmbunătăți aspectul dinților dacă aceștia au decolorări, fisuri sau sunt inestetici. Prin fatete dentare definim acele foițe subțiri din ceramică sau rășină compozită care sunt aplicate pe suprafața frontală a dinților naturali.

Fațetele dentare pot corecta decolorările, închiderile sau deformările dinților, oferind un zâmbet perfect. Totodată, acestea necesită o minimă îndepărtare a smalțului, păstrând în același timp dinții naturali în stare bună. Rezistă foarte bine la decolorare și cu întreținerea corectă vor rezista mulți ani.

Cum se pun implanturile dentare?

Primul pas pentru a pune implanturi este evaluarea și stabilirea unui plan de tratament. Un dentist sau chirurg oral va evalua starea dumneavoastră și va crea un plan personalizat de tratament.

La prima intervenție chirurgicală, șurubul va fi introdus în osul maxilarului sau al mandibulei și ulterior va urma perioada de vindecare, în care osul se leagă de implant. O coroană dentară personalizată este atașată la șurubul de implant după ce se finalizează integrarea.

Cum se pun fațetele dentare?

Procesul de aplicare a fațetelor dentare include mai mulți pași. În primul rând se va face o evaluare și o planificare riguroasă. Dentistul trebuie să examineze dinții și să stabilească pașii următori. Ulterior, un strat de smalț va fi îndepărtat de pe dinți. Se vor lua amprente precise pentru a crea fațetele dentare personalizate. În timp ce fațetele permanente sunt fabricate, vei purta fațete dentare temporare. Odată ce fațetele sunt gata, acestea vor fi atașate permanent pe dinții tăi.

Atât pentru implanturile dentare, cât și pentru fațetele dentare, este esențial să se acorde îngrijirea corespunzătoare pentru ca aceste lucrări stomatologice să reziste cât mai mult.

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button