Social

“Dărnicie din pruncie”,  la grădiniţa P.P. Step by Step nr.12 Alba Iulia

Milostenia este o mare şi aleasă virtute, un mare dar, şi mai mult decât atât, este începutul tuturor bunătăţilor.

Sf. Ioan Gură de Aur

Pe parcursul unei săptămâni, în Grădiniţa P.P Step by Step Nr.12 Alba Iulia s-a desfășurat acțiunea „Dărnicie din pruncie”, activitate cuprinsă în Programul Național de Educație pentru valori „Joc, respect și bucurie” și Calendarul S.N.A.C.- Săptămâna fructelor și legumelor donate. Tema săptămânală intitulată „Eu simt, tu simți, el simte”, ne-a ajutat să ne lărgim sfera cunoașterii emoțiilor și sentimentelor trăite împreună cu ceilalți și s-a potrivit cu activitatea noastră care promovează dragostea, bunătatea, generozitatea și întrajutorarea.

Împreună cu părinții lor, preșcolarii celor 11 grupe din grădiniţă au dăruit cu bucurie fructe, legume, alimente și dulciuri, pe care le-au adus la grădiniță, dar și alte daruri pe care le-au pregătit cu drag împreună cu educatoarele: au decorat cutiile cu desenele și mesajele lor, le-au umplut cu dărnicie cu bunătățile aduse de ei și au pregătit felicitări cu mesaje pentru copii și bunici.

La finalul săptămânii, au fost invitați în grădinița noastră câțiva dintre prietenii noștri, copiii de la Casa de tip familial „Izvorul Tămăduirii” din Oarda de Jos, pe care îi vizităm în fiecare an. ,,Floarea prieteniei” a fost titlul activității realizate împreună cu copiii grupei mari „Raze Aurii”. Micii școlari invitați la grădiniță s-au alăturat prietenilor preșcolari și s-au împărțit în patru echipe, realizând împreună câte o floare prin tehnica amprentării cu palma. La această întâlnire, copiii grupei „Licurici” i-au invitat pe prietenii lor școlari să danseze împreună pe melodia „Toamna la grădiniță”. Surprizele au continuat prin oferirea felicitărilor și a darurilor pregătite.

De asemenea, preșcolarii grupelor mari „Albinițe”, „Steluțe” și „Raze Aurii” s-au deplasat la Așezământul „Sf. Andrei” din Bărăbanț, cu autobuzul pus la dispoziție de unul dintre părinți. Aici le-au făcut o mare bucurie bunicilor, pe care i-au încântat cu prezența lor, dar și cu un mic recital de poezii și cântece de toamnă și cu darurile pregătite: felicitări realizate de ei, mesaje scrise și pungi cu daruri pline de vitamine.

Dărnicia copiilor și a părinților a fost mare, astfel încât și alți copii s-au bucurat de acestea: copiii de la Casa de tip familial „Sf. Maria”, administrată de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filiala Totoi, copiii de la Centrul de zi „Sf. Cuvioasă Parascheva” și copiii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Alba iulia.

Pe această cale, Directorul G.P.P. Step by Step nr. 12, d-na Prof. Suciu Veronica, împreună cu întreg colectivul de cadre didactice și personalul de îngrijire dorește să transmită un mesaj de mulțumire tuturor celor care s-au implicat și ne-au sprijinit în a aduce un strop de bucurie în inimile semenilor noștri:

„Dărnicie din pruncie” ne-a umplut de bucurie inimile tuturor celor implicați, de la cei mai mici, până la cei mai vârstnici, pentru că bucuria nu are vârstă.

Vă MULȚUMIM din suflet pentru dragostea, generozitatea, mărinimia și sprijinul pe care le-ați dovedit încă o dată în aceste zile, prin modul în care v-ați implicat în activitatea de ajutorare a semenilor noștri!

„Dragostea este bucuria de a face altora bucurie.” Sf. Ioan Gură de Aur.”

Dumnezeu să vă răsplătească înzecit!

prof. înv. preșc. Ioana Delia Cristea, Responsabil Imagine al GPP Step by Step Nr.12 Alba Iulia

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button