Ştiaţi că?

Despre transpaleții și stivuitoarele manuale

Mărfurile grele, care nu pot fi manipulate cu ușurință, sau e chiar imposibil pentru om, pot fi acum mutate și transportate cu ușurință. Cum este posibil acest lucru? Prin tehnologie și inovare; mai exact cu ajutorul transpaleților și stivuitoarelor manuale. Ce sunt acestea și care le este utilitatea, dar și ce transpaleți și ce stivuitoare există, vei afla în cele ce urmează.

Utilitatea transpaleților

Transpaletul este un dispozitiv de manipulare al cărui rol este de a ridica și încărca diverse mărfuri, într-o zonă de lucru. Este un cărucior care are bară de remorcare cu mânere, cadru, roți direcționale, mecanism hidraulic, role, și două brațe sub formă de furcă. Acestea sunt glisate sub palet pentru a ridica sarcina și a o muta unde este necesar. Aceste utilaje cunoscute sub numele de transpaleți manuali, sunt foarte populare, deoarece utilizarea lor nu necesită mult efort. În plus, duce la economii timp considerabile, timpul de descărcare al unui camion, de exemplu, fiind redus semnificativ. 

Tipuri de transpaleți manuali pentru transport marfă

Transpaleții manuali pot fi standard, cu ridicare înaltă, cu furci scurte sau lungi sau cu gardă joasă. Cei manuali, standard, au o sarcină utilă de până la 2500 de kilograme și o cursă de până la 200 mm, iar cei cu ridicare înaltă pot ajunge până la 800 mm. Transpaleții cu furci pot avea furci scurte de 800 mm, furci de 1500 mm, sau chiar de 2000 mm. 

Utilitatea stivuitoarelor

Un stivuitor manual este conceput pentru operațiuni de stivuire, ridicare comenzi, transport orizontal sau manipulare a încărcăturilor de până la 2 tone, la înălțime mică. Acesta permite stivuirea încărcăturilor pentru o utilizare rapidă și ușoară, și este extrem de eficient din punct de vedere energetic. Calitatea și fiabilitatea unui stivuitor sunt foarte importante pentru a-i permite operatorului să manipuleze în siguranță marfa. Principalul scop este acela de a facilita munca angajaților care lucrează cu mărfuri grele. 

Modele de stivuitoare manuale pentru transport paleți marfă

Există modele de stivuitor manual standard, stivuitor manual cu sarcina utilă de până la 1000 de kilograme, sau de până la 1500 de kilograme, și stivuitor pentru butoaie. Acesta din urmă este folosit, așa cum arată și denumirea, la manipularea butoaielor, având o capacitate maximă de până la 350 de kilograme și o cursă utilă de până la 1945 mm. 

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vă recomandăm și

Back to top button