SocialŞtiri UrbaneUrbea Mea

Doliu la Centru de Cultură „Augustin Bena” din Alba Iulia. Solistul vocal Nicolae Gabriel Tuhuț a încetat din viață

Centrul de Cultură „Augustin Bena” din Alba Iulia este în doliu.

Solistul vocal al Centrului de Cultură, Nicolae Gabriel Tuhuț a încetat din viață, la vârsta de 47 ani.

„Astăzi, un om bun, un coleg deosebit și un artist unic în felul său, Nicolae Gabriel Tuhuț, s-a grăbit să plece la cele veșnice!

Cu multă tristețe, transmitem condoleanțe familiei îndurerate! Drum bun dragule și Dumnezeu să te odihnească în pace! Noi te vom păstra în amintire!”, au transmis reprezentanții Centrului de Cultură ,,Augustin Bena”.

NICOLAE GABRIEL TUHUȚ a fost solist vocal al Ansamblului Folcloric al Județului Alba din cadrul Centrului de Cultură ,,Augustin Bena” încă de la înființare, din anul 2007, și a reprezentant cu cinste zona Munților Apuseni pe plan național și internațional.

A fost colaborator al emisiunii Tezaur Folcloric din momentul obținerii Trofeului ,,Moștenitorii” organizat de Marioara Murărescu și TVR.

A câștigat de-a lungul timpului mari premii la cele mai importante festivaluri-concurs de interpretare cântecului tradițional românesc, dintre care amintim: Premiul I la Festivalul ,,Mureș, pe marginea ta” de la Ocna Mureș, Marele Premiu la Festivalul ,,Inimi fierbinți în Țara de Piatră” de la Abrud, Trofeul Festivalului ,,Ion Cristoreanu” de la Cluj.

Alături de Orchestra Ansamblului Folcloric al Județului Alba dirijată de Alexandru Pal a înregistrat primul său album audio care cuprinde o reală moștenire folclorică muzicală din zona Munților Apuseni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button