Ştiri Urbane

Ema Dendiu, locul I la Latte Art Throwdown organizat de Meron Coffee

În data de 25 august 2023 a avut loc o nouă ediție a Competiției Latte Art Throwdown la Cluj Napoca, unde prietena noastră de la Meron Alba Iulia, Ema Dendiu, o tipă mișto despre care am scris aici, a participat și a cucerit un dorit loc I. Felicitările noastre!

Ema s-a luptat cu cei mai buni concurenți din țară și a fost singura concurentă, parte din echipa Meron care a intrat în semifinale, ulterior cucerind locul I.

Echipele au fost constituite din perechi de câte două persoane, astfel încât, pentru a putea face parte din competiție au trebuit să existe un număr par de participanți. Au fost 24 de concurenți.

Pentru a forma echipele, numele competitorilor au fost trase la sorți la începutul competiției, iar câștigătorii fiecărei echipe au concurat între ei până la runda finală, când s-a ales câștigătorul competiției.

Ceștile în care s-au turnat au avut capacitatea de 300 ml (latte), iar fiecărei turnări i-au fost alocate un slot de maximum 3 minute.

Juriul a fost format dintr-un trio de campioni la Latte Art: Michalis Karagiannis, Paul Ungureanu, Cristi Oltean.

Latte art-ul a devenit extrem de popular în coffee shopurile de specialitate. Mai mult decât atât, este o formă de comunicare și de exprimare a cretivității baristilor. Acesta (latte art-ul) nu numai că îmbunătățește experiența vizuală a băuturii din ceașcă, dar și arată abilitățile și pasiunea baristilor pentru arta cafelei de specialitate.

Latte art-ul necesită multă practică și răbdare pentru a obține rezultatele dorite. În funcție de experiență, dar și îndemânare, un barista poate petrece mult timp perfecționând tehnica de turnare și învățând să manipuleze laptele și espresso-ul pentru a crea modelele dorite. Cu toate acestea, satisfacția de a vedea un model reușit pe o ceașcă de cafea merită efortul depus.

transmit organizatorii

NEETs pentru viitor

Bogdan Păunescu

Îmi place tot ceea ce este legat de web şi ajut la dezvoltarea şi îmbunătăţirea lui prin tot ceea ce fac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Îți recomandăm și
Close
Back to top button