Ema Dendiu, locul I la Latte Art Throwdown organizat de Meron Coffee
În data de 25 august 2023 a avut loc o nouă ediție a Competiției Latte Art Throwdown la Cluj Napoca, unde prietena noastră de la Meron Alba Iulia, Ema Dendiu, o tipă mișto despre care am scris aici, a participat și a cucerit un dorit loc I. Felicitările noastre!
Ema s-a luptat cu cei mai buni concurenți din țară și a fost singura concurentă, parte din echipa Meron care a intrat în semifinale, ulterior cucerind locul I.
Echipele au fost constituite din perechi de câte două persoane, astfel încât, pentru a putea face parte din competiție au trebuit să existe un număr par de participanți. Au fost 24 de concurenți.
Pentru a forma echipele, numele competitorilor au fost trase la sorți la începutul competiției, iar câștigătorii fiecărei echipe au concurat între ei până la runda finală, când s-a ales câștigătorul competiției.
Ceștile în care s-au turnat au avut capacitatea de 300 ml (latte), iar fiecărei turnări i-au fost alocate un slot de maximum 3 minute.
Juriul a fost format dintr-un trio de campioni la Latte Art: Michalis Karagiannis, Paul Ungureanu, Cristi Oltean.
Latte art-ul a devenit extrem de popular în coffee shopurile de specialitate. Mai mult decât atât, este o formă de comunicare și de exprimare a cretivității baristilor. Acesta (latte art-ul) nu numai că îmbunătățește experiența vizuală a băuturii din ceașcă, dar și arată abilitățile și pasiunea baristilor pentru arta cafelei de specialitate.
Latte art-ul necesită multă practică și răbdare pentru a obține rezultatele dorite. În funcție de experiență, dar și îndemânare, un barista poate petrece mult timp perfecționând tehnica de turnare și învățând să manipuleze laptele și espresso-ul pentru a crea modelele dorite. Cu toate acestea, satisfacția de a vedea un model reușit pe o ceașcă de cafea merită efortul depus.
transmit organizatorii