Educație

„Enhancing graduates’ employability tracking in Moldova” (UPGRADE)

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia are calitatea de partener în cadrul proiectului Erasmus+ „Enhancing graduates’ employability tracking in Moldova” (UPGRADE), al cărui inițiator și coordonator este Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM). Proiectul se va derula pe o perioadă de trei ani, iar scopul său principal îl reprezintă eficientizarea activităților de monitorizare a angajabilității absolvenților de universitate, din Republica Moldova.

UAB sprijină acest demers prin transfer de bune practici derulate la nivelul Centrului de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră (CICOC UAB). Ceilalți parteneri implicați în proiect sunt: Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Universitatea de Stat „B.P. Hasdeu” din Cahul, Universitatea de Stat din Comrat, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova, Institutul European pentru inițiative, reforme și educație (ASPIRE), Universitatea din Valencia, Technische Hochschule Deggendorf.

În perioada 4-8 martie a avut loc prima întâlnire comună a grupului de lucru, care s-a desfășurat la Universitatea din Valencia. Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia  a fost reprezentată la această primă întâlnire de lucru de către coordonatorul instituțional al proiectului, Conf.dr. Larisa Dragolea.

Participanții au efectuat vizite în spațiile universității, au interacționat proactiv și au beneficiat de prezentări de experiențe practice ale experților în domeniul monitorizării inserției absolvenților atât din Universitatea din Valencia, cât și a reprezentanților unor structuri specializate în evidența și plasarea forței de muncă.

Proiectul va continua cu vizite de lucru și de studiu la toți partenerii și conturarea ulterioară a unei strategii pentru eficientizarea monitorizării și inserției absolvenților pe piața muncii, în Republica Moldova.

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button