Publicitate Festival de România 2023
Economic

Enterprise Europe Network sprijină firmele să traverseze criza COVID-19

În contextul pandemiei de coronavirus, întreprinderile mici și mijlocii se luptă să depășească provocările cu care se confruntă. Nevoile lor s-au schimbat și prioritățile au devenit altele. Pentru a-i sprijini să se adapteze mult mai ușor acestor timpuri incerte, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, prin intermediul rețelei Enterprise Europe Network, oferă sprijin gratuit companiilor, pentru ca antreprenorii să poată transforma o criză într-o oportunitate.

  ”Știm cu toții cum COVID-19 ne-a schimbat viața, iar activitățile pe care le aveam în 2019 par acum o amintire îndepărtată. Schimbările bruște și radicale cu care ne confruntăm în această perioadă ne-au forțat să ne adaptăm rapid unor situații fără precedent. Acest lucru este la fel de adevărat și pentru IMM-urile care se luptă să rămână pe linia de plutire și să se adapteze la criza actuală. Obstacole în afaceri, lanțuri de aprovizionare rupte, o nevoie urgentă de a găsi noi clienți, de a accesa finanțare și de a se reinventa, o trecere bruscă de la munca de birou la metodele de lucru virtuale: acestea au fost o parte din problemele cu care s-au confruntat companiile de la începutul pandemiei. Din fericire, Enterprise Europe Network, fiind o rețea europeană, are resursele și stabilitatea necesară pentru a le ajuta să depășească aceste provocări”,

a precizat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

Ne place să credem că munca noastră este definită de rezultatele pe care le obținem, de aceea suntem bucuroși să împărtășim cu voi povești de succes care încep să se acumuleze, descriind călătoriile unice ale antreprenorilor din Transilvania, care au reușit și datorită sprijinului nostru.

  • Construim poduri pe timp de criză

În 2020, planurile de viitor ale companiei Namor Gold vizau deschiderea unui magazin fizic care să pună la dispoziție cafea de specialitate, boabe sau măcinată, din diferite colțuri ale lumii, însă pentru a fi posibil acest lucru aveau nevoie de mai multe sortimente de cafea. Extinderea pandemiei la nivel global,  în 2020, a forțat mediul de afaceri să caute și să găsească noi resurse. Astfel, la începutul anului 2020, compania Namor Gold a apelat la sprijinul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru care, în calitate de organizație membră a rețelei Enterprise Europe Network, i-a prezentat toate serviciile de sprijin de care poate beneficia pentru a-și extinde afacerea dincolo de granițele naționale,  inclusiv crearea unui profil de prezentare a cererii de afaceri pe platforma celei mai mari rețele internaționale de sprijin pentru dezvoltarea afacerilor.

Compania căuta să-și extindă portofoliul actual de cafea verde și căuta noi furnizori dar, în același timp, căuta și distribuitori. Cu ajutorul biroului Enterprise Europe Network, compania a publicat în august 2020 un profil de cooperare în baza de date internațională cu cereri și oferte de cooperare, în care căuta furnizori de cafea verde. Partenerul Enterprise Europe Network din Slovacia, Camera de Comerț și Industrie Slovacă, și-a informat clienții din sectorul agroalimentar despre ofertă iar compania slovacă CatManPeople s.r.o. și-a manifestat interesul pentru o primă discuție. Partenerii Enterprise Europe Network au schimbat detaliile de contact pentru a putea avea loc un prim dialog între companii cu discuții referitoare la posibile livrări. În octombrie 2020, companiile au semnat acordul de cooperare privind distribuția de cafea verde și alte produse alimentare de care compania românească a fost interesată.

#EENCanHelp, suntem la un pas virtual de ușa dumneavoastră

Noi, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, organizație membră a Enterprise Europe Network, sprijinim de peste 12 ani mediul de afaceri din Transilvania. Oferim gratuit companiilor servicii de informare și consultanță privind aspecte referitoare la legislația europeană care să îi ajute să aibă acces mai ușor la piața unică sau să-și extindă afacerile dincolo de granițele Uniunii Europene, asistență pentru identificarea de parteneri de afaceri în UE sau în alte țări unde EEN este prezentă, dar și servicii de consiliere a IMM-urilor pentru a identifica oportunități de finanțare pentru proiecte lor de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare cât și pachete personalizate pentru îmbunătățirea managementului inovării.

  ”În ultimul an s-a dovedit clar că IMM-urile, chiar și pe timp de criză reprezintă motorul și nucleul economiei naționale. Spiritul antreprenorial, deschiderea pentru nou, perseverența, flexibilitatea sunt doar câteva dintre trăsăturile principale ale acestor inițiative private care trebuie să fie în continuare  susținute și încurajate pentru a depăși această perioadă de criză și a se adapta la aspirațiile europene care au în centrul atenției un viitor digital și sustenabil. Sunt mulțumit că în 2007 am decis să fim alături de IMM-uri prin crearea Biroului Enterprise Europe Network. Pe lângă faptul că am reușit să contribuim la succesul mai multor companii, am avut și noi de învățat de la antreprenori și suntem determinați ca și în continuare să sprijinim IMM-urile din Regiunea Centru

a mai precizat directorul general ADR Centru, domnul Simion Crețu.

Dacă compania dumneavoastră este pregătită să se extindă pe noi piețe și doriți să îmbogățiți, alături de noi, poveștile antreprenorilor din Transilvania, ne puteți contacta accesând site-ul https://www.een-transilvania.ro sau să contactați specialiștii EEN la adresa office [at] adrcentru.ro.

NEETs pentru viitor

Bogdan Păunescu

Îmi place tot ceea ce este legat de web şi ajut la dezvoltarea şi îmbunătăţirea lui prin tot ceea ce fac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button