Social

Galelor Teatrului Studențesc „Seri în lumea Thaliei”: Grupul de teatru Skepsis a câștigat trofeul

14600554_1063962007033418_6267103_oÎn perioada 25 – 27 octombrie s-a desfăşurat cea de-a XII-a ediţie a Galelor Teatrului Studenţesc „Seri în lumea Thaliei”, proiect organizat de Casa de Cultură a Studenţilor din Ploieşti, în parteneriat cu Universitatea Petrol – Gaze din Ploiești și finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului. Grupul Skepsis a fost prezent pentru prima dată la acest eveniment, reprezentând Alba Iulia şi centrul universitar albaiulian cu spectacolul „În largul mării”, după Slawomir Mrozek. Prestaţia grupului a fost deosebit de apreciată şi bine primită de către publicul prezent, juriul recompensând reprezentaţia cu Trofeul Galelor Teatrului Studențesc „Seri în lumea Thaliei”.

Cea de-a XII-a ediție a Galelor Teatrului Studențesc „Seri în lumea Thaliei” a reunit formații studențești de teatru din centrele universitare Alba Iulia, Cluj Napoca, Craiova, Iași și Ploiești: trupa de teatru „Skepsis” a Casei de Cultură a Studenților Alba Iulia, trupa „Teatralia” din Cluj Napoca, formația „Theatron” a Casei de Cultură a Studenților Craiova, Teatrul Studențesc „Ludic” al Casei de Cultură a Studenților Iași și trupa de teatru „Moft” a Casei de Cultură a Studenților Ploiești.

Juriul concursului a fost format din personalități din domeniul teatrului, artei spectacolului și educației:

  • Profesor universitar doctor inginer Mihai Pascu Coloja – Rectorul Universității Petrol – Gaze din Ploiești – Președinte de onoare al juriului;
  • Mihaela Rus – Directorul Teatrului „Toma Caragiu” Ploiești – Președintele juriului;
  • Profesor universitar doctor inginer Daniela Buzoianu – Prorector al Universității Petrol – Gaze din Ploiești;
  • Vlad Mateescu – Directorul Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploiești;
  • Mihai Androne – Scenograf și Șef de secție la Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești;
  • Ovidiu Pascal – Scenograf la Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești;
  • Robert Zahariuc – profesor – coregraf la Palatul Copiilor din Ploiești;
  • Diana Uță – actriță la Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești;
  • Lăcrămioara Bradoschi – actriță la Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești.

Criteriile de jurizare au fost: valoarea repertoriului abordat, valoarea interpretativă, dicția, impresia artistică, originalitatea, regia și scenografia.

Grupul Skepsis a fost prezent pentru prima dată la acest eveniment, reprezentând Alba Iulia şi centrul universitar albaiulian cu spectacolul “În largul mării”, după Slawomir Mrozek, prestaţia grupului fiind deosebit de apreciată şi bine primită de către publicul prezent, juriul recompensând reprezentaţia cu următoarele distincţii:

  • Premiul pentru cea mai bună scenografie – Spectacolul „În largul mării” – Trupa „Skepsis” – C.C.S. Alba Iulia;
  • Premiul pentru actor în rol principal – Locul 1 – Viorel Cioflică – Trupa „Skepsis” – C.C.S. Alba Iulia;
  • Premiul pentru actor în rol principal – Locul 3 – Vasile Dângă – Trupa „Skepsis” – C.C.S. Alba Iulia;
  • Trofeul Galelor Teatrului Studențesc „Seri în lumea Thaliei” – Spectacolul „În largul mării” – Trupa „Skepsis” – C.C.S. Alba Iulia.

14753303_1113174655435705_2370773478656684754_o„La ediția din acest an, ne-am propus să aducem spectacolul de teatru în mijlocul tinerilor spectatori, care să devină părtaşi la trăirile sufleteşti ale personajelor, să se regăsească în ele, să participe activ la rezolvarea problemelor care-i frământă pe eroi, să râdă și să plângă, să se entuziasmeze alături de aceştia și astfel, împreună, să găsim forţa de a schimba lucruri şi caractere, iar tinerii actori şi spectatori să învețe că viaţa înseamnă puterea de a dărui şi a primi, de a respinge urâtul şi de a promova adevărul şi frumuseţea morală.

Trofeul celei de-a XII-a ediții a Galelor Teatrului Studențesc <Seri în lumea Thaliei> a fost decernat Trupei de teatru <Skepsis> a Casei de Cultură a Studenților Alba Iulia pentru spectacolul <În largul mării> de Slawomir Mrozek, regia: Viorel Cioflică. Spectacolul a avut cursivitate și dinamism, dovedind savoarea proprie a unei comedii amare, semn că actorii au pătruns în miezul parabolei și al meditației autorului cu privire la abisurile întunecate ale condiției umane. Tinerii interpreți configurează cu dezinvoltură și bucurie a jocului relațiile dintre personaje și trăirile lor și merită din plin aprecierea și aplauzele de care au avut parte pentru o prestație artistică complexă”, a transmis directorul Casei de Cultură a Studenților Ploiești, Manuela Dana Rusu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Îți recomandăm și
Close
Back to top button