Sâmbătă, 24 noiembrie 2018, a avut loc inaugurarea unui proiect inedit, numit sugestiv „Grădinescu”, la Caponiera din spatele Palatului Apor.
Grădinescu este rezultatul unui proiect amplu dezvoltat de Kaufland România în parteneriat cu Institutul de Cercetare în Permacultură din România și cu sprijnul local al municipalitătii Alba Iulia. Proiectul Grădinescu din Alba Iulia reprezintă un model de regenerare urbană și de utilizare a spațiului verde într-un mod eficient și face parte dintr-o rețea care cuprinde 10 astfel de grădini urbane, 9 dintre ele aflate în capitală.

Grădinescu Alba Iulia
Lansarea proiectului a avut loc la Caponiera din spatele Palatului Apor și a avut parte de un real succes, mai ales în randul copiilor prezenti, care au avut ocazia să învețe cum se plantează un copac chiar la fața locului. La inaugurare au luat cuvântul Valer Hîncaș- Manager Comunicare & Permanent Affairs Kaufland România, Nicolaie Moldovan- City Manager Primăria Alba Iulia, Ionuț Bădică- Președintele Institutului de Cercetare în Permacultură din România și Elena Stoia- Manager Grădinescu Alba Iulia.

Grădinescu Alba Iulia
Conceptul de grădină urbană reprezintă un pas în plus către o comunitate verde, iar cetățenii sunt încurajați să participe activ la dezvoltarea acestui spațiu din oraș. Grădina este împărțită în patru zone: Livada, unde au fost plantați 40 de pomi fructiferi (pruni, peri, meri, cireși etc.), spațiu amenajat și pentru evenimente, zona de relaxare și socializare, cu umbrar și hamace, grădina educațională cu legume și pajiștea înflorită împreună cu habitatul pentru insecte.

Grădinescu Alba Iulia

Grădinescu Alba Iulia
Grădinescu propune multiple programe educaționale începând cu 2019, în parteneriat cu școlile și grădinițele din oraș, prin care se doreste încurajarea celor mici la participarea activă la ateliere, proiecții de filme, activități în aer liber și sesiuni de grădinărit comunitar.

Grădinescu Alba Iulia
Grădinescu face parte din proiectului METAMORPHOSIS implementat de municipalitate, începând cu anul 2017, finanțat în cadrul programului european HORIZON 2020.
Foto- Florin Duțulescu