Tehnologie

Imprimanta 3D – Iată 3 lucruri pe care trebuie să le știi despre acest echipament de ultimă generație!

Printarea 3D este din ce în ce mai folosită într-o multitudine de domenii – industrie, robotică, medicină, arts & crafts, și altele. Prin intermediul acestui proces, un produs digital este transformat într-unul real, fizic, tridimensional. Acest echipament poate fi folosit în nenumărate proiecte, pentru a materializa anumite obiecte și componente. În cazul în care vrei să achiziționezi un astfel de dispozitiv, este important să ai în vedere câteva detalii esențiale.

În acest articol, vei afla care sunt cele 3 lucruri esențiale pe care este bine să le afli despre imprimanta 3D!

  • La ce poți folosi o imprimantă 3D?

O imprimantă 3D poate fi utilă în diverse circumstanțe, fie pe plan personal, fie pe plan profesional. Poți printa decorațiuni de interior sau de exterior, obiecte casnice, obiecte de artă, unelte, componente și piese, dar și alte tipuri de produse. 

  • Cum să alegi o imprimantă 3D?

Pentru a alege imprimanta 3D ideală pentru tine, trebuie să iei în considerare mai multe criterii. În primul rând, este recomandat să ții cont de nivelul tău de pregătire. Utilizarea imprimantei poate fi o provocare, mai ales dacă nu ai mai avut contact cu un astfel de dispozitiv. Deși orice poate fi învățat, dacă ești la început, ar fi bine să-ți îndrepți atenția către modele mai basic, potrivite pentru începători. Dacă imprimantele 3D nu reprezintă o noutate pentru tine, poți selecta un model potrivit pentru profesioniști, mai ales dacă vei utiliza imprimanta în scop profesional. De asemenea, este obligatoriu să ai în vedere modul în care vrei să folosești imprimanta, rezoluția ei, viteza de imprimare, dar și bugetul tău – astfel, vei putea lua cea mai bună decizie, având în vedere țelurile tale. Pentru a te asigura că imprimanta  aleasă vine în întâmpinarea nevoilor tale, este bine să te orientezi către produse de calitate – așadar, poți cumpăra o imprimantă 3D de la Forit, care să-ți îndeplinească toate preferințele.

  • Ce tipuri de imprimante 3D există?

Pe piață există mai multe categorii de imprimante 3D, care se deosebesc prin diverse caracteristici: modul în care acționează, viteză, calitate, capacitate, ce tip de obiecte generează, etc. De exemplu, imprimantele SLA folosesc o tehnologie numită stereolitigrafie (ideală pentru prototipuri și obiecte care necesită precizie), iar cele DLP se bazează pe procesarea digitală a luminii (prin intermediul unei lămpi de tip arc), în vreme ce cele FDM imprimă utilizând modelarea de depunere topită (folosind materiale de plastic).  Sunt și alte categorii care merită analizate: SLS (sintetizare laser selectivă – utilizează lasere CO2), SLM (topire laser selectivă – folosește un laser puternic pentru a crea părți de obiecte), LOM (fabricarea obiectelor laminate prin presiune și căldură), BJ (binder jetting – poate folosi materiale precum plastic, nisip, metale sau ceramică), MJ (material jetting – ideală pentru bijutieri). Fiecare tip de imprimantă este ideal pentru anumite genuri de obiecte. Așadar, trebuie să ții cont, în primul rând, de scopul pe care ți l-ai propus. Luând în calcul specificul proiectului tău, vei putea să alegi echipamentul potrivit pentru tine.

În concluzie, imprimanta 3D este un device de ultimă generație, ce poate fi utilizat într-o mulțime de domenii. Studiază cu atenție caracteristicile modelelor disponibile, înainte de a decide care este produsul pe care ți-l dorești. Nu ezita să pui întrebări suplimentare unui specialist, dacă ai nelămuriri în ceea ce privește un anumit articol.

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vă recomandăm și

Back to top button