Ştiri Urbane

În atelier la Cristina: Despre aranjamentele din flori criogenate și uscate

Am descoperit că în ultimul timp tot mai des, în vocabularul nostru apare termenul „handmade”, care înseamnă manufacturarea unor obiecte în mod artizanal de către o persoană. Cu toate că acea persoană se foloseşte de unele mașini, ele trebuie să fie mânuite tot de artizan.

Recent am fost în vizită în atelierul Cristinei Toader, o albaiuliancă de care sigur ați mai auzit fiindcă face artă din baloane. Dar acum, pe lângă decorurile din baloane și-a dezvoltat o altă pasiune și vreau să vă povestesc despre ce e vorba pentru că prin asta reușește să îi împingă pe toți cei din jurul ei spre frumos, armonie, autenticitate, către o existență al cărei cotidian să includă arta.

Cristina realizează aranjamente din flori criogenate și uscate cu adevărat unice și poate vă gândiți că sunt mai scumpe, ei bine, nu e chiar așa. Prețul se stabileşte în funcţie de timpul şi creativitatea pe care le alocă unui aranjament, nu numai de materialele folosite.

„Am ales florile și plantele criogenate pentru că acestea sunt 100% naturale. Plantele criogenate sunt rezultatul unui proces unic de conservare a plantelor în care seva naturală este înlocuită cu o soluție specială care le va păstra aspectul, prospețimea și parfumul timp de mulți ani, fără a fi nevoie de sol, apă sau lumina soarelui. Florile criogenate sunt naturale așadar, variații în dimensiuni, forme și culori pot exista între elementele cu aceeași referință. Avantajele plantelor conservate constă în faptul că oferă prospețimea plantelor naturale la confortul plantelor artificiale”,

mi-a povestit Cristina.

În scurtul timp pe care l-am petrecut la Cristina în atelier am descoperit că pasiunea creativă se poate transforma uşor în meserie. Pe lângă perseverenţă şi dorinţa de a evolua constant, este nevoie de oameni care să creadă în tine, în visul şi îndemânarea sa.

„Florile uscate au cunoscut o creștere a popularității în ultima vreme și consider că nu e greu de văzut de ce. Actul de uscare a florilor datează din cele mai vechi timpuri. Presarea florilor era o distracție victoriană, în special pentru femeile din clasa mijlocie și superioară. Florile erau adesea presate între paginile unei cărți ca o amintire a unei anumite persoane sau pentru a păstra amintirea unui eveniment special. Asta îmi doresc și eu, să fac lucruri frumoase care să facă persoanele să se simtă speciale”,

mi-a mai povestit Cristina.

O să vă las aici câteva fotografii cu ceea ce ea a făcut până acum. Sunt sigură că o să vă placă ceea ce vedeți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button