Turism și Ghidaj turistic

Lansarea Strategiei de Dezvoltare a Munților Apuseni: O Nouă Eră pentru Turismul Sustenabil

Pentru prima dată în istoria sa, Masivul Apuseni se bucură de o strategie de dezvoltare comprehensivă, grație eforturilor Departamentului de Dezvoltare Regională al Asociației Apuseni Spirit si partenerilor. Acest proiect ambițios marchează un moment pivot pentru regiune, având potențialul de a transforma fundamental experiența turistică și de a stimula creșterea economică durabilă în zonă.

O Platformă Inovatoare pentru Explorare

Inima acestei strategii este dezvoltarea unei platforme informatice de ultimă generație, accesibilă atât pe iOS cât și pe Android, ce va cuprinde toate punctele de atracție turistică din Masivul Apuseni. Această inițiativă se dorește a fi un ghid complet pentru orice turist, oferind informații detaliate, trasee personalizate și recomandări bazate pe interesele și preferințele vizitatorilor.

Vanatoarea de Comori din Apuseni: O Aventură Unică

Primul eveniment major organizat cu ajutorul acestei platforme este o vânătoare de comori captivantă, destinată să atragă peste 30.000 de turiști străini între 20 iunie și 20 iulie. Această aventură promite nu doar să aducă în lumina reflectoarelor frumusețea naturală și patrimoniul cultural al Apusenilor, dar și să stimuleze economia locală într-un mod creativ și interactiv.

O Invitație la Colaborare

Un moment crucial în demararea acestei strategii va avea loc în data de 18 februarie, la ora 13:00, la Pensiunea Ela și Cata din localitatea Bistra. Aici, sunt invitate să participe toate administrațiile locale și județene, precum și pensiuni, restaurante, artizani, producători locali, artiști, asociații partenere, colaboratori și universități. Întâlnirea va oferi o ocazie excelentă de a cunoaște echipa Apuseni Spirit, de a înțelege strategia de lucru și de a explora avantajele și posibilitățile de colaborare. O sesiune de întrebări și răspunsuri va facilita un dialog constructiv și va răspunde la orice nelămuriri.

Un Apel la Unitate și Acțiune

Asociația Apuseni Spirit îndeamnă toți actorii regionali să se alăture acestui proiect transformator. Prin colaborare și dedicare, putem asigura că Munții Apuseni vor deveni nu doar o destinație turistică de top la nivel internațional, dar și un exemplu de dezvoltare sustenabilă și responsabilitate comunitară.

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button