Educație

Liceul viitorului de la Sebeș: un colos de sticlă cu o arhitectură deosebită și tehnologii de ultimă generație

Proiect unic în România, liceul tehnologic construit de Primăria Municipiului Sebeș se apropie cu pași siguri de momentul întâlnirii cu tinerii care vor opta pentru învățământul dual. Echipele de constructori fac ultimele retușuri, în timp ce sălile de clasă și laboratoarele sunt utilate cu cele mai moderne echipamente care vor asigura un act educațional de înaltă calitate. Spațiile impresionează prin arhitectura modernă, lumina intră generos prin pereții înalți din sticlă accesorizați cu elemente decorative în culori armonioase. Instalații speciale filtrează aerul în fiecare încăpere, senzorii gestionează eficient consumul energetic, tablele interactive rulează softuri educaționale, iar acoperișul oferă o panoramă unică a orașului și găzduiește un sistem generos de panouri solare.

Proiectul a devenit realitate grație unei finanțări nerambursabile de peste 27 milioane de lei, pe care am accesat-o cu sprijinul echipei din primărie, prin POR 2014-2020, dublate de susținerea de la bugetul local. De investiție vor beneficia aproape 1000 de elevi.

primarul municipiului Sebeș, Dorin Nistor

Obiectivul din Sebeș a fost vizitat luni, 11 martie 2024, de ministrul educației, Ligia Deca și de oficialitățile județene.

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button