Ştiri Urbane

Noi achiziții de carte în trimestrul al II-lea al anului 2024 la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Biblioteca publică joacă un rol foarte important în comunităţile deservite, fiind principalul mijloc prin care se oferă servicii de informare şi documentare, contribuind astfel la dezvoltarea personală a utilizatorilor, prin educaţia formală, prin educaţia pe tot parcursul vieţii, prin activităţi de petrecere a timpului liber sau prin acces la o gamă largă de informaţii. De aceea este vital ca biblioteca publică să aibă o politică coerentă de înnoire și diversificare a fondului de carte, în deplin acord cu nevoile comunității. Acestea sunt și obiectivele care stau la baza achiziției de carte la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, o bibliotecă publică ce deservește atât municipiul Alba Iulia, cât și pe toți cei interesați de colecțiile ei, din județul Alba. Achiziția se realizează de către compartimentul de achiziţie prin intermediul proiectului 1.1 Achiziție carte și periodice și se face în baza unei politici de achiziţie echilibrată, în concordanță cu cerințele cititorilor.

Ținând cont de aceste obiective, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba a achiziționat, în trimestrul al II-lea al anului curent (perioada 01.04.2024 – 30.06.2024), 798 titluri de carte, respectiv 1093 volume. Bugetul alocat în anul 2024 pentru achiziția de carte a fost de 200.000 de lei, din care s-au cheltuit până în prezent 98.283,41 de lei.

Având în vedere efortul financiar făcut de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba pentru a răspunde nevoilor de lectură ale cetățenilor, vă aşteptăm să ne treceți pragul în fiecare zi lucrătoare, între orele 9:00 – 17:00, pentru a împrumuta la sala de lectură sau la domiciliu cărţile, ziarele şi revistele aflate în colecțiile noastre. De asemenea, îi așteptăm pe toți cei care prețuiesc scriitorii și cartea de bună calitate să participe la activitățile de animație culturală pe care le organizează biblioteca noastră. Asupra colecțiilor de carte și a programului de activități se pot documenta atât pe site-ul instituției noastre, la adresa https://www.bjalba.ro/ cât și pe pagina de Facebook, la adresa https://www.facebook.com/BibliotecaJudeteanaLucianBlagaAlba.

Silvan Stâncel, managerul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button