Economic

O noua cresa si gradinita la Scoala Gimnaziala nr. 12 din Sibiu prin Programul „REGIUNEA CENTRU” 2021-2027

Un contract cu fonduri europene nerambursabile in valoare totala de peste 5 milioane euro, gestionat de ADR Centru

Contractul de finantare semnat in cadrul Programului „Regiunea Centru” sustine o noua investitie in invatamantul anteprescolar si prescolar din municipiul Sibiu prin Prioritatea 6 –  O regiune educata, Actiunea 6.1 Cresterea gradului de participare la nivelul educatiei timpurii si invatamantului obligatoriu. Este vorba despre o constructie noua arondata Scolii Gimnaziale nr. 12 din Sibiu, care ofera servicii educationale de invatamant primar si gimnazial comunitatii situate in cartierul Piata Cluj, urmand a oferi si servicii educationale timpurii. Acestea vor fi disponibile dupa construirea unei noi crese si gradinite cu o capacitate de 90 de locuri, prioritate avand copiii din grupuri/comunitati defavorizate, printr-un proiect european in valoare totala de peste 5 milioane euro.

In cadrul prezentului proiect se propune construirea unei noi crese si gradinite pentru ingrijirea si educatia timpurie a copiilor cu varste intre 0-6 ani, care sa corespunda cerintelor actuale de educatie si dezvoltare, in suprafata construita de 632 mp si suprafata construita desfasurata de 1.649 mp, cu regim de inaltime S+P+E, avand o capacitate maxima a salilor de grupa de 90 copii. Este vorba de utilizarea unui teren situat in intravilanul orasului Sibiu, cu latura lunga la str. Timisoara si cu latura nord-estica la Piata Cluj. La nivel functional se vor regasi spatii de ingrijire, educatie si odihna pentru copii (6 sali de grupa, din care 3 pentru cresa si 3 sali pentru gradinita), spatii pentru acordarea ingrijirii medicale, spatii comune de primire, discutii si circulatie, 2 spatii multifunctionale si 2 administrative, spatii tehnice, de depozitare, pregatire a hranei si curatenie.

Dupa aderarea la Uniunea Europeana, municipiul Sibiu a atras resurse importante pentru dezvoltare din fonduri europene, iar acest lucru a facut sa devina unul dintre cele mai cautate orase din Transilvania si din intreaga tara. Cele mai multe investitii s-au concentrat pe coridoarele de transport si pe imbunatatirea sistemului de mobilitate urbana, dar edilii investesc si in domeniul educatiei, prin reabilitarea termica a mai multor unitati educationale, dar si prin construirea, modernizarea si dotarea unitatilor de invatamant, inclusiv cu echipamente digitale pentru desfasurarea activitatilor atat online, cat si cu prezenta fizica.

La nivel regional avem contractate sau in curs de contractare, prin Programul „Regiunea Centru”, 8 proiecte pe domeniul educational, a caror valoare totala cumulata este de peste 20 milioane euro, mii de elevi urmand sa beneficieze in maxim trei ani de beneficiile acestor investitii.

Simion Cretu, Director general ADR Centru

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button