Sănătate

Pașii procedurii implantului dentar pentru a avea un zâmbet frumos

Dacă ai pierdut vreodată un dinte permanent, există șanse mari să ți se fi sugerat să apelezi la un implant dentar pentru a-l înlocui.

Implanturile dentare imită perfect aspectul dinților naturali. Cu ele poți să mănânci cu încredere, să zâmbești, să râzi, și să te bucuri de toate activitățile tale de zi cu zi, fără a-ți face griji pentru dinți.

Un implant dentar este un dispozitiv de metal care este implantat chirurgical în osul maxilarului sau al craniului de sub gingii. Odată ce acesta a fost poziționat, un dentist poate monta corect și sigur un dinte de înlocuire. Aceste implanturi dentare sunt utilizate nu numai pentru dinți individuali, ci pot fi utilizate și împreună cu proteze dentare, coroane, punți și alte proceduri de stomatologie cosmetică. 

Care sunt avantajele implanturilor?

Creșterea încrederii în sine este un prim beneficiu. Este un fapt cunoscut că atunci când arăți mai bine, te simți mai bine. Implanturile pot fi o modalitate excelentă de a-ți spori stima de sine.

Un alt avantaj este acela că poate fi personalizat pentru fiecare pacient. Fiecare pacient este diferit, iar implanturile dentare sunt personalizate pentru a se potrivi perfect în funcție de nevoile fiecărui individ. Spre deosebire de punți, implanturile nu trebuie să fie ancorate de alți dinți. Aceasta înseamnă că restul dinților tăi nu trebuie să fie afectați de procedură.

Sunt un bun candidat pentru implanturi dentare?

Când lipsește un dinte, osul din jur începe să se deterioreze. Ai nevoie de o anumită cantitate de os prezentă, astfel încât dispozitivul să se poată implanta. Dacă ți-a lipsit un dinte de ceva vreme, este posibil să nu existe suficient os pentru a efectua operația de implant dentar. Pentru a determina acest lucru, medicii folosesc un scaner. Dacă ai suficient os, stomatologii vor merge mai departe cu planul tău de tratament personalizat. Dacă nu ai suficient os pentru implanturi dentare, atunci stomatologii pot efectua adesea o procedură de aditie de os

Implanturile dentare au cel mai mare succes dacă sunt plasate la adulți care au trecut de perioada de creștere și dezvoltare. Aceasta este de obicei în jurul vârstei de 16 ani pentru fete și 18 ani pentru băieți. La fel ca majoritatea intervențiilor chirurgicale, pentru operația de implant dentar este necesară o bună sănătate generală și orală. Dacă suferi de anumite afecțiuni precum diabetul, ești un fumător înrăit sau ai boli ale gingiilor, atunci implanturile dentare ar putea să nu fie viabile.

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vă recomandăm și

Back to top button