Evenimente

Pregătiți de ALB-UMOR 2023?

Pregătiți de ALB-UMOR 2023? Singurul festival cultural din județ dedicat hazului de necaz, dar nu numai, are loc vineri și sâmbătă, 8-9 septembrie, la Alba Iulia!

*Din program: show de bancuri, concurs de epigrame, râs în grup, spectacol de teatru, expoziție de caricatură semnată de Adrian Bighei și un altfel de concert, cu și de Alex Ștefănescu

Vineri, 8 septembrie 2023, și sâmbătă, 9 septembrie 2023, la Alba Iulia, va avea loc mare festival mare, Alb-Umor, ediția a XIV-a! Evenimentul revine în forță, cu un program variat, la conceperea căruia și-au dat prietenește mâna trei dintre instituțiile de cultură din subordinea Consiliului Județean Alba: Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia și Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Așa se face că, și de această dată, vreme de două zile, vom avea parte de un festival spectacol, cu de toate: show de bancuri, concurs de epigrame, râs în grup, Emigranți – mare spectacol de teatru cu Teatrul Mic București, expoziție de caricatură semnată de Adrian Bighei și 9 Piese Remixate – un altfel de concert, cu și de Alex Ștefănescu.

Atenție, biletele pentru cele două spectacole ce vor avea loc la Sala 67 a Teatrului de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia s-au pus deja în vânzare! Pot fi achiziționate atât de pe site-ul instituției, www.teatrulalba.ro, cât și de la casieria teatrului, de luni până vineri, între orele 9.00 și 14.00, precum și cu o jumătate de oră înainte de fiecare reprezentație. Prețul biletelor este de: 28 de lei pentru adulți, 15 lei pentru studenți și pensionari, 7 lei pentru elevi.

La ediția a XIV-a a Festivalului Alb-Umor, cei mai buni epigramiști din toată țara și din străinătate vin să se dueleze, în puține rânduri, dar ultra concentrate, pline de înțelesuri tăioase și haz, la noi, la Alba Iulia. Peste 200 de autori și-au înscris compozițiile în concurs, câștigătorii urmând să fie anunțați sâmbătă, la ora 10.00, în cadrul festivității de premiere, ce va avea loc la Muzeul Principia din Alba Iulia. Premiile se vor acorda pentru următoarele categorii: epigramă, parodie, rondel umoristic, sonet umoristic, fabulă, proză scurtă umoristică și umor în volum. Intrarea la momentele de mai sus este liberă!

Unde anume și la ce oră sunt programate momentele festivalului vă invităm să descoperiți mai jos, în programul frumos pus pe hârtie de organizatori: Consiliul Județean Alba, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, alături de partenerii: Uniunea Epigramiștilor din România, Filiala Alba – Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România și Asociația Umoriștilor „Eugen Handelsmann” Alba Iulia.

Vineri – 8 septembrie 2023

17.00 – Deschiderea oficială a Festivalului Internațional de Literatură Alb-Umor, ediția a XIV-a, 2023

Locație: Muzeul Principia,  Alba Iulia, intrarea este liberă

Moderator: Daniela Floroian

18.00 – Râsul în grup – show de bancuri, glume, texte umoristice

Locație: Muzeul Principia, Alba Iulia, intrarea este liberă

Moderator: Dorel Lazăr

19.00 – 9 Piese Remixate – un altfel de concert cu și de Alex Ștefănescu, 1h 10 min/14+

Locație: Sala 67 a Teatrului de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia

20.00 – Expoziție personală de caricatură, semnată de Adrian Bighei

Locație: Spațiul expozițional urban al Centrului de Cultură „Augustin Bena”, intrarea este liberă

Sâmbătă, 9 septembrie 2023

10.00 – Festivitatea de premiere a Festivalului Internațional de Literatură Alb-Umor, ediția a XIV-a, 2023

Locație: Muzeul Principia, Alba Iulia, intrarea este liberă

Moderator: Daniela Floroian

10.30 – Duelul epigramiștilor – Show de epigrame

Locație: Muzeul Principia, Alba Iulia, intrarea este liberă

Moderator: Dorel Lazăr

11.00 – Lecturarea creațiilor premiate

Locație: Muzeul Principia, Alba Iulia, intrarea este liberă

19.00 – Emigranți – spectacol de teatru în regia lui Claudiu Istodor, Teatrul Mic București, 1h 40min/12+

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button