ActualitateSport

România victorie de senzație în fața Ucrainei la EURO 2024. Albaiulianul Nicolae Stanciu a deschis scorul pe Allianz Arena

Naționala de fotbal a României a câștigat miercuri, primul meci disputat la Campionatul European de Fotbal din Germania (Euro 2024), scor 3-0, în fața naționalei Ucrainei, echipă cotată ca mare favorită la începutul partidei.

Scorul în partida de pe Allianz Arena din München a fost deschis de albaiulianul Nicușor Stanciu în minutul 29, care a înscris cu un șut năpraznic de la 20 metri direct în vinclul porții protarului celor de la Real Madrid – Lunin.

Același Stanciu putea majora avantajul României pe tabelă, dar lovitura de colț executată de jucătorul originar din Alba, a lovit tranversala goalkeeper-ului din Ucraina.

După pauză, tricolorii pregătiți de Eduard Iordănescu au mai înscris în alte două rânduri.

Prima dată prin Răzvan Marin în minutul 53, care a înscris cu un șut puternic, pe jos, la colțul lung al porții ucraniene, iar scorul devenea 2-0 pentru România.

După alte 4 minute, Denis Drăguș duce scorul la 3-0 pentru tricolori, după o fază începută de lovitura de colț executată de Stanciu, și încheiată cu pasa lui Denis Man în fața porții pentru Drăguș.

Până la finalul partidei, ucrainenii și-au mai creat două ocazii importante, în minutul 84, când Mudryk a șutat puțin peste poarta lui Niță și în minutul 90+2, când Roman Yaremchuk a trimis în transversală dintr-un lob.

Este cea mai clară victorie obținută de România la un turneu final. Ultimul rezultat de acest gen a fost obtinut in 20 iunie 2000, cand tricolorii se impuneau cu 3-2 in fata Angliei.

În următoarea partidă de la EURO, România va întâlni la Kokn, naționala Belgiei, sâmbătă, 22 iunie, cu începere de la ora 22:00.

Sursa – Foto : Facebook Naționala de Fotbal a României

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button