„Satul Copilăriei Mele”. Aventura creativității și prieteniei la Strungari
Săptămâna aceasta am continuat aventura creativă în tabăra noastră, cu cea de-a patra serie, oferind o experiență inedită, plină de activități educative și distractive, copiilor din Gârbova, Mogoș, Pianu, Poiana Vadului, Roșia Montană și Valea Lungă.
Încă din prima zi, copiii au fost însoțiți de reprezentanții Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba, care i-au implicat în jocuri și activități interactive.
Aceștia i-au ajutat să înțeleagă mai bine consecințele consumului de droguri și să identifice factorii de risc și protecție legați de consumul de substanțe psihoactive.
Ziua a doua a fost dedicată tradițiilor și creativității alături de colegii noștri, din cadrul Centrului de Cultură ,,Augustin Bena” Alba.
Copiii au avut ocazia să participe la un atelier de olărit coordonat de Olga Oloieru, unde au modelat lutul și au descoperit meșteșugul olăritului.
Simona Bradea a organizat un atelier de țesături și cusături tradiționale.
Octavia Oprea și Rodi Hațegan au animat atmosfera cu un atelier de dans și percuție. Spectacolul susținut în fața Campusului a fost minunat.
După-amiaza, Ștefan Borza de la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, le-a prezentat o istorie a invenției care a facilitat comunicarea între persoanele aflate la distanță: cartea poștală.
Astfel, au făcut o călătorie în timp și au experimentat modul în care oamenii interacționau cu cei de la distanță, înaintea apariției tehnicilor moderne de comunicare.
În a treia zi, elevii au avut parte de o aventură în natură alături de salvamontiștii din cadrul Serviciului Public Salvamont – Salvaspeo Alba.
Aceștia le-au împărtășit tehnici esențiale de salvare și orientare, povestindu-le și istorii fascinante despre munți și păduri.
Seara s-a încheiat cu un foc de tabără, unde cântecele și poveștile au adus bucurie și zâmbete pe fețele tuturor.
În ultima zi, elevii și-au pus talentul la încercare în atelierul MUSEIKON, unde, alături de Elena Cucui de la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, au descoperit o tehnică inedită de a picta icoane.
Suntem mândri de toți copiii care au participat și abia așteptăm să continuăm această aventură și săptămâna viitoare cu o nouă serie!A fost, fără îndoială, o săptămână plină de amintiri de neuitat, de învățare și prietenie.
Mulțumim și de această dată partenerilor noștri Primăria Comunei Pianu, ASOCIAȚIA CENTRUL DE RESURSE PENTRU SERVICII SOCIALE – CERESS și ASOCIAȚIA „SPRIJINIȚI COPIII”, care ne-au pus la dispoziție Campusul Școlar Strungari și au fost alături de noi în această aventură.