Evenimente

Somatizarea la copii – sentimente traduse în boală, tema lunii noiembrie la atelierul de parenting al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba

Vineri, 17 noiembrie 2023, de la ora 17, va avea loc ediția lunii noiembrie a atelierului de parenting „BebeBiblioteca”. Tema acestei întâlniri, la care sunt invitați să participe copii, părinți și bunici, este „Somatizarea la copii – sentimente traduse în boală”. În cadrul atelierului, cei prezenți vor găsi răspuns la întrebări precum: „Când și de ce apare somatizarea la copii?”; „Care sunt cele mai comune somatizări cu care se confruntă copiii?”; „Cum se gestionează somatizarea la copii?”; „Ce pot face părinții în cazul copiilor care somatizează?”; „Cum clădești o relație echilibrată cu copilul?”.

Somatizările reprezintă limbajul suferințelor fizice. Copiii și adolescenții nu sunt scutiți de apariția tulburărilor de somatizare. În cazul lor, se întamplă des ca emoțiile intense și dificile pe care le simt să fie exprimate sub forma unor simptome fizice. Ca părinți, ne dorim să protejăm copiii de orice disfuncționalitate și să găsim soluțiile potrivite și adaptate dificultăților emoționale ale copiilor.

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button