Ştiri Urbane

Târgul „Alba Green Energy” care s-a desfășurat în perioada 30 septembrie – 1 octombrie 2023, a constituit un succes

Târgul „Alba Green Energy” care s-a desfășurat în perioada 30 septembrie – 1 octombrie 2023, a constituit un succes,  bucurându-se de un număr mare de vizitatori, semn că publicul este interesat de tehnologiile legate de eficiența energetică și de producere a energiei regenerabile.

Firmele expozante, care au fost prezente de asemenea într-un număr record, Târgul fiind la a 11-a ediție, au confirmat interesul crescut al publicului pentru aceste echipamente și soluții expuse la Târg.

Evenimentul este dedicat dezvoltării pieței locale în ceea ce privește soluțiile pentru eficiența energetică și de producere a energiei regenerabile  acesta atingându-și  scopul principal de a informa și de a crește nivelul de conștientizare al publicului în aceste domenii.

Vizitatori au putut afla detalii tehnice dar și costuri legate despre sisteme de panouri fotovoltaice,  pompe  de căldură, sisteme eficiente de încălzire și răcire, iluminat eficient, automatizări și alte soluții tip smart home. O atracție deosebită a constituit-o prezența numeroaselor vehicule electrice; autoturismele, scooterele, vehiculele utilitare, bicicletele electrice au fost o atracție aparte  dovadă numeroasele probe test drive oferite de către dealerii prezenți.

Târgul și-a dovedit utilitatea prin faptul că vizitatori au putut veni în contact direct cu diferitele echipamente, au putut dialoga cu distribuitorii și furnizorii produselor, au putut descoperi avantajele acestora și au putut avea ocazia să beneficieze de oferte la pachetele de produse oferite de expozanți.

O motivație des întâlnită în rândul publicului pentru vizitarea Târgului a fost, pe de o parte îngrijorarea față de prețurile la energie în continuă creștere și, pe de altă parte, nevoia de a găsi soluții pentru a deveni mai eficienți energetic și de a-și produce energia local pentru propriul consum.

Marșul bicicletelor, care și-a propus promovarea mersului pe bicicletă în rândul tinerilor, organizat în cadrul Târgului, a fost și anul acesta o atracție aparte pentru elevii de gimnaziu, care au participat într-un număr semnificativ la eveniment. Eco-spectacolul grădinițelor a continuat să încânte participanții cu momentele artistice ale celor mici, abordând teme legate de protecția mediului iar tombola Târgului a oferit premii consistente celor care au participat la acest eveniment.

Organizatorii, Agenția Locală a Energiei Alba (ALEA) și Consiliul Județean Alba, sunt hotărâți să continue acest proiect și în anii care urmează, convinși că necesitatea de a deveni mai eficienți energetic este un aspect important pentru cetățenii județului și constituie o condiție indispensabilă pentru o dezvoltare durabilă a regiunii.

NEETs pentru viitor

Bogdan Păunescu

Îmi place tot ceea ce este legat de web şi ajut la dezvoltarea şi îmbunătăţirea lui prin tot ceea ce fac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button