Educație

Trei cadre didactice de la Colegiul Național ”Lucian Blaga ” din Sebeș au participat la un curs de perfecționare Erasmus+ la Viena

Printre alte realizări notabile, Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș se mândrește și cu faptul că a obținut Acreditare Erasmus+, în domeniul Educației Școlare pentru perioada 2023-2027. Printre activitățile finanțate exclusiv de UE în cadrul acestui program  se numără cursuri de formare și activități de Job Shadowing pentru profesori sau mobilități de grup și individuale pentru elevi.

Astfel, în anul școlar 2023-2024, în cadrul primului an de implementare a Acreditării, a fost finanțat proiectul 2023-1RO01-KA121-SCH-000145543. Printre cursurile de formare prevăzute in proiect este și cursul ”Metode inovative de predare”  organizat de Central European Training Institute  din Viena, în perioada 22-26 aprilie 2024, curs la care au participat domnii profesori Marius Muntean, Elena Damian și Vasile Ștef.

Într-o atmosferă plăcută au fost abordate diverse metode inovative de predare cu ajutorul  unor platforme ca Edpuzzle, cu care s-a experimentat transformarea unui videoclip într-o lecție dinamică, prin inserarea de comentarii sau întrebări adresate elevilor, de asemenea, Flipgrid, Google Inquiry Cub, Khan Academy și multe altele.

Conținutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului, iar Agenția Națională și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conținutul informației.

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button