Lifestyle & Fashion

Trendul sneakers pentru garderoba ta – ce modele să alegi pentru a fi în tendinţe

Ţinutele sport sunt caracterizate de mult confort, libertate de mişcare şi degajare, iar noile tendinţe în materie de design, le plasează în topul celor mai apreciate outfit-uri actuale. De la piesele vestimentare, până la încălţămintea sport şi accesoriile specifice, toate fac parte dintr-o categorie care nu ar trebui să lipsească din garderoba ta, atunci când îţi place să fii în tendinţe.

Sneakers – între funcţionalitate şi design

Modelele de sneakers au devenit preferatele persoanelor active, ale celor care merg mult pe jos, se joacă alături de cei mici în parc, practică sport sau fac multe călătorii. Este încălţămintea creată  pe placul celor care preferă să se simtă confortabil, indiferent de context. Încălţămintea sport a fost produsă iniţial ca echipament sportiv, caracteristică păstrată şi astăzi prin specificul tehnic alocat fiecărui model. 

Însă, odată cu trecerea timpului şi cu aprecierea publicului manifestată faţă de acest tip de încălţăminte, brandurile celebre din lumea sportului au început să iasă la rampă cu modele de sneakers destinate şi ţinutelor de stradă.  Atunci când vrei să îţi procuri o pereche adidas pe epantofi.ro, ai posibilitatea de a alege dintr-o varietate amplă de modele. Designul impresionant şi funcţionalitatea sporită, fac din perechea de sneakersi, încălţămintea care va da o notă energică şi tinerească oricărui outfit urban.

Cum alegi modelul de sneakers potrivit

Ţinând cont de câteva recomandări, vei putea alege întotdeauna perechea de sneakersi care se va potrivi outfit-urilor tale, în acelaşi timp bucurându-te de siguranţă în mers şi confort.  Îţi vei îndrepta atenţia către sneakers închişi la culoare şi cu talpă înaltă, atunci când îţi procuri încălţămintea pentru sezonul ploios, în timp ce un model din pânză prevăzut cu talpă uşoară va fi ideal pentru perioada verii. În ceea ce priveşte stilul abordat, pentru un look casual poţi alege modele de sneakers colorate şi accesorizate, iar pentru un outfit casual este recomandat să adopţi o pereche în nunaţe neutre, alb, negru, gri sau bej, potrivite vestimentaţie formale. Dacă vrei să adopţi un stil degajat şi nonconformist, modelele puternic accesorizate şi cromatizate vor reprezenta alegerea ideală. Atunci când vizezi confortul, o pereche de încălţăminte Converse, purtată cu blugi şi tricouri basic, te va ajuta să obţii un look tineresc şi foarte plăcut, indiferent dacă mergi la şcoală sau pleci într-o călătorie.

Ce porţi cu încălţămintea sportivă?

Datorită varietăţii ample a design-ului, încălţămintea sport se bucură de multă versatilitate. Astfel, o poţi purta atât cu piese vestimentare sportive, cât şi cu elemente care nu se încadrează acestui stil, de la pantaloni şi fuste din stofă, până la cămăşi, jachete, sacouri şi paltoane. O pereche de sneakers va permite o accesorizare inspirată, de la bijuterii din piele şi fibre textile, până la eşarfe, fulare, ceasuri, mănuşi, genţi sau rucsace.

Perechea de sneakersi şi sportul preferat

Evident, dacă eşti pasionat de sport, din dressing-ul tău nu va lipsi încălţămintea pentru antrenament. Astfel, modele de sneakers înalţi sunt destinate pasionaţilor de baschet, iar pentru o sesiune de jogging sunt recomandate  perechile care asigură poziţionarea corectă a piciorului în timpul alergării, atenuează şocurile şi cresc confortul. Pentru antrenamentele de fitness se va alege o pereche de sneakers care asigură o aderenţă bună, iar pentru sporturile de echipă se va opta pentru încălţămintea care oferă stabilitate şi creşte forţa de tracţiune.

NEETs pentru viitor

Bogdan Păunescu

Îmi place tot ceea ce este legat de web şi ajut la dezvoltarea şi îmbunătăţirea lui prin tot ceea ce fac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button