Educație

Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia participă într-un proiect transcontinental. Profesori și studenți UAB vor desfăura activități în Columbia

universitatea-1-decembrieUniversitatea „1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia participă într-un amplu proiect internațional (transcontinental), extrem de important pentru mediul universitar din mai multe țări ale lumii: Centros de Cooperación para el Fomento, Fortalecimiento y Transferencia de Buenas Prácticas que Apoyan, Cultivan, Adaptan, Comunican, Innovan y Acogen a la comunidad universitaria/ ACACIA.

Proiectul este implementat de Universitatea Distrital „Francisco Jose de Caldas” din Bogota, Columbia,  în parteneriat cu alte 13 universități din America Latină și Europa.  În acest proiect, Universitatea „1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia este parteneră, alături de alte două universități europene: Universidad Nacional de Educacion a Distancia (UNED) Madrid, Spania și New University of Lisbon, Portugalia. Din America Latină, în cadrul proiectului participă alte 11 universități din: Chile, Brazilia, Peru, Nicaragua și Columbia.

Obiectivul principal al proiectului este adaptarea sistemului de învățământ universitar prin proiectarea și validarea unor Centre de asistență profesională și educațională în America Latină. Aceste centre vor fi rezultatul cooperării intra și inter-instituționale în activitatea de  proiectare și dezvoltare a resurselor educaționale și tehnologice, precum și pentru generarea de strategii de dezvoltare socio-afective, adresate cu precădere populațiilor cu risc de excluziune universitară.

Din perspectiva acestui proiect, Universitatea „1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia a obținut și finanțarea unui nou contract ERASMUS+ de mobilități, prin care studenții, cadrele didactice și personalul administrativ vor putea vizita și desfășura activități didactice și de cercetare la Universitatea Distrital Francisco Jose de Caldas din Bogota, Columbia, începând cu anul universitar 2016-2017. Universitatea noastră va primi, la rândul ei, studenți, cadre didactice și personal administrativ de la Universitatea parteneră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button