Ştiri Urbane

30 noiembrie – 3 decembrie: Festivalul gustului românesc, la Alba Iulia. Eveniment plin de bunătăţi organizat de Chef Cătălin Scărlătescu

Începutul de iarnă vine la Alba Iulia cu un gust românesc savuros. Pentru cei ce iubesc tradiţiile noastre şi mâncarea românească, chef Cătălin Scărlătescu le va aduce în Cealaltă Capitală. În perioada 30 noiembrie – 3 decembrie, celebrul chef va organiza Festivalul gustului românesc, care se va desfășura în Cetatea Alba Carolina.

Festivalul gustului românesc va aduce pe mesele albaiulienilor şi a turiştilor rețete românești pe care chef Scărlătescu le-a redescoperit și învățat în drumurile sale prin țară chiar de la localnici. Unul dintre cei care l-a găzduit pe Scărlătescu este Miclea Ioan Romulus, zis nea Românu din Bucerdea Vinoasă.

„Festivalul Gustului Românesc la Marea Unire în Cetatea Alba Carolina! Cel mai mare act de promovare a tradițiilor culinare românești se va desfășura anul acesta la Alba Iulia in perioada 30 noiembrie-3 decembrie cu ocazia Zilei Naționale a României! Vom găti exclusiv în spirit tradiţional pentru toți vizitatorii care ne vor trece pragul cetății! Un eveniment adresat gurmanzilor marca Catalin Scarlatescu cu sprijinul Primăriei Alba Iulia și Diviziei Culinare Masters of Flames!”, transmit organizatorii.

Astfel că, timp de patru zile Cetatea Alba Carolina va găzdui o manifestare gastronomică unică, în care tradiții culinare din mai multe regiuni istorice ale României vor fi aduse în fața publicului.

De la rețete tradiționale ale ciobanilor, la preparate culese de la români din Moldova, Transilvania sau Maramureș, la delicatese din Dobrogea, mâncăruri celebre din Banat, Bucovina și Oltenia și specialități consacrate din Muntenia, toate vor fi pe placul gurmanzilor care sunt așteptați la festival.

„Sunt fascinat de tot ce înseamnă România și nu ratez nicio ocazie de a străbate țara asta minunată în căutare de mâncare fabuloasă. În Dobrogea am descoperit niște doamne cu mâini absolut miraculoase, care întind niște foi de plăcinte cât patul, în Maramureș am gătit la foc cu bătrânii satului care mi-au arătat secretele lor, la stână am mâncat cel mai gustos bulz din viața mea. România e cu adevărat fabuloasă, iar mâncarea noastră merită să fie readusă pe mesele orășenilor. Așa a luat naștere ideea acestui festival, în care prințesa va fi mâncarea noastră”, a declarat chef Scărlătescu pentru a1.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button