Ştiri Urbane

Ce trebuie să știi dacă pleci în citybreak cu mașina

Dacă ești adeptul plecărilor cu mașina în vacanțe sau city-break-uri, atunci cunoști foarte bine avantajele pe care acestea le aduc. În primul când ai libertatea de a îți face traseul oricum îți dorești, poți opri ori de câte ori ai nevoie și te poți bucura de confortul pe care îl vrei. Mai mult, unul dintre principalele plusuri pe care îl aduce mersul cu mașina e faptul că poți vede peisaje extraordinare, care din avion sau din tren nu ar fi vizibile. 

Însă înainte de a pleca la drum, trebuie să te pregătești așa cum trebuie. Iată tot ce trebuie să faci: 

1. Verifică să ai toate documentele 

Cel mai probabil, atunci când vei pleca la drum lung vei întâlni controale ale poliției și îți vei dori ca totul să fie cât mai în regulă. Astfel, înainte de orice drum, fie el lung sau scurt, trebuie să te asiguri că ai toate documentele valabile: atât ale tale – permis de conducere și buletin, cât și ale mașinii – asigurarea, talonul și rovinieta. Mai mult, dacă călătorești în afara țării e posibil să trebuiască să plătești și alte taxe, însă e de preferat să consulți site țării/țărilor în care mergi, pentru a sta cât mai relaxat. 

2. Asigură-te că mașina ta este într-o stare cât mai bună

Nu îți vei dori ca mașina ta să te lase pe la jumătatea drumului și să fii nevoit să chemi echipe specializate de tracțiune. Așa că, cel mai bine este să mergi la un mecanic și să te asiguri că aceasta nu are probleme grave. De preferat ar fi să verifice starea motorului, nivelul de ulei, luminile de la faruri și, evident, clima, dacă îți dorești să ai parte de un confort ridicat. Dacă însă mecanicul a găsit o problema, iar mașina ta nu este pregătită pentru drum, nu te panica, deoarece există și alternative. Închiriază o mașină prin Automobile LaMaritec sau poți apela la un prieten și în acest fel nu îți vei pierde rezervările realizate sau întreaga vacanță. 

3. Nu lua foarte multe bagaje cu tine

Deși ai extrem de mult loc la dispoziție, ideal ar fi să nu îți iei foarte multe bagaje cu tine. Cel mai probabil nu vei ajunge să folosești toate acele lucruri, iar tu vei pierde timp cu împachetarea acestora și cu căratul lor dintr-o parte în alta. 

4. Fă un itinerariu 

Pentru a fi mult mai organizat și pentru a ajunge să faci tot ceea ce ți-ai propus, e de preferat să îți faci un itinerariu pe care să-l respecți. Acesta trebuie să cuprindă ruta pe care o vei alege, principalele atracții turistice pe care îți dorești să le vizitezi, dar și punctele în care poți alimenta sau poți mânca. 

Un trip cu mașina poate fi extrem de relaxant și poate fi o bună ocazie pentru a te cunoaște cu restul persoanele cu care călătorești. Nu uitați faceți un playlist cu muzică, pentru a nu vă plictisi pe drum.

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button