Educație

Club de educație pentru sănătate al Crucii Roșii la Liceul ”Horea, Cloșca și Crișan” Abrud

Începând cu luna februarie 2022, la Liceul ”Horea, Cloșca și Crișan” Abrud funcționează un club de educație pentru sănătate dedicat elevilor din școală, în cadrul unui proiect al Crucii Roșii Române

Proiectul s-a derulat la nivel național, fiind inființate cluburi de educație pentru sănătate, în 31 de județe din România, printre care și în județul Alba, în unități de învățământ reprezentative pentru comunitate, supervizate de cadre didactice, cu implicarea voluntarilor.

Filiala Alba a ales comunitatea Abrud și unitatea de învățământ ”Liceul Horea, Cloșca și Crișan” Abrud, unde am întâlnit de-a lungul anilor o deosebită implicare în tot ceea ce înseamnă activitate extrașcolară cu elevi și despre elevi.

Din partea liceului, s-au evidențiat, pentru a coordona voluntar la nivel local activitatea, două cadre didactice, recunoscute pentru dăruirea de a lucra cu elevii – domnul prof. Mateiu Marius și doamna prof. Mardare Monica.

Clubul de Cruce Roșie a derulat până în prezent activități variate (minim 2 sesiuni de educatie pentru sanatate/ lună) pentru un total de 184 de elevi de gimnaziu și liceu,  conform unei planificări realizate în prealabil si cu sprijinul voluntarilor selectați.

Amintim câteva dintre principalele sesiuni:

  • Alimentația sănătoasă (a fost aplicat un chestionar cu privire la obiceiurile alimentare ale copiilor)
  • Igiena mâinilor
  • Igiena dentară
  • Acțiuni esențiale privind prevenirea și controlul COVID-19 în școli
  • Vaccinarea
  • Alimentaţia elevilor în timpul şcolii
  • Acordare de prim ajutor (Noţiuni de bază, practică, Resuscitarea cardio-pulmonară).

În cadrul activităților, s-au evidențiat prin pricepere și implicare 19 voluntari, cărora le mulțumim pentru tot devotamentul și sperăm să putem conta pe sprijinul lor și în viitor.

Intenția Crucii Roșii Române Filiala Alba este de a susține în continuare activitatea desfășurată în domeniul educației pentru sănătate, la Liceul ”Horea, Cloșca și Crișan” din Abrud, astfel încât tot mai mulți elevi să poată beneficia de un stil de viață cât mai sănătos.

Proiectul este finanțat de USAID, prin intermediul apelului global al Federației Internaționale a Societăților de Cruce Roșie, în vederea îndeplinirii rolului auxiliar și a mandatului Societății Naționale de Cruce Roșie din România, de a contribui la reducerea bolilor și a pierderilor de vieți, protejând în același timp sănătatea, siguranța, bunăstarea și mijloacele de trai ale celor mai vulnerabile persoane; urmărește totodată sprijinirea eforturilor de limitare, încetinire sau suprimare a transmiterii virusului SARS CoV-2, tratarea cazurilor și sprijinirea comunităților afectate să mențină accesul la servicii esențiale de sănătate și sociale.

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button