Tehnologie

Combină frigorifică sau frigider? Avantaje și dezavantaje de care să ții cont

Atunci când ești în căutarea unor noi electrocasnice pentru casa ta, lucrurile nu sunt deloc simple, mai ales că îți dorești ca alegerea pe care o faci să fie cât mai potrivită nevoilor tale, dar și să se potrivească cu decorul pe care l-ai ales. Una dintre cele mai rostite întrebări a celor ce îți renovează bucătăria face referire la alegerea pe care trebuie să o ia: frigider sau combină. 

Pentru a-ți fi mai ușor în luarea deciziei, ți-am pregătit în acest articol principalele avantaje și dezavantaje ale acestora: 

Cu siguranță fiecare în parte are și avantaje și dezavantaje, însă tu va trebui să o alegi pe cea care ți se potrivește cel mai bine ție. În principal, frigiderul și combina prezintă aceleași avantaje precum: sistemul NO FROST prin care gheața este împiedicată să se prindă de pereții dispozitivului, reglarea temperaturii în funcție de nevoile tale, compartimentare mobilă și iluminare fără degajare de căldură. Însă ceea ce le diferențiază pe cele două e faptul că, în general, combinele frigorifice îți oferă mult mai mult spațiu de depozitare, atât în ceea ce privește partea de congelator, cât și partea frigorifică, dar și faptul că o combină frigorifică poate fi mult mai ușor integrată în mobila de bucătărie. 

În ceea ce privește dezavantajele celor 2, printre acestea se numără: 

–       Tehnologia NO FROST usucă mult mai repede alimentele, motiv pentru care e necesar ca orice pui în cele două să fie bine depozitate în caserole; 

–       În funcție de alegerea pe care o faci, o combină poate fi destul de scumpă în comparație cu un frigider normal; 

–       Frigiderul se poate integra mult mai greu în cadrul unei mobile de bucătărie, indiferent dacă alegi să o cumperi din magazin sau să o faci la comandă;

–       Frigiderul poate avea doar un mic spațiu pentru congelator, iar dacă folosești multe produse congelate acest lucru poate fi cu adevărat un inconvenient. 

Ce alegi: combină frigorifică sau frigider? 

Această decizie trebuie să fie luată în funcție de stilul tău de viață pe care îl ai. Dacă familia ta are mulți membri, atunci cu siguranță răspunsul tău ar trebui să fie combina frigorifică, deoarece vei putea depozita mult mai multe alimente sau mâncare gătită. La fel și dacă ești adeptul unui stil minimalist sau modern: în acest fel vei putea să-ți maschezi combina cu ajutorul mobilei de bucătărie, făcând astfel posibil să utilizezi orice culoare în decorarea acesteia. Însă, un frigider poate fi o alegere excelentă dacă la momentul actual gătitul nu este un lucru prioritar pentru tine sau dacă ești adeptul mersului la restaurant. 

Totodată, atunci când faci alegerea, este bine să ai în minte câteva lucruri esențiale: clasa energetică a acestora, fiind recomandat să mergi către produsele din seria A, deoarece vei economisi la energie. NO FROST sau Full NO FROST sunt două caracteristici care îți vor face viața mai ușoară, deci alege ceea ce ți se potrivește ție. Pe Altex.ro poți găsi numeroase aparate de acest fel – gândește-te bine care sunt caracteristicile pe care ți le dorești și folosește filtrele de pe site pentru a putea face alegerea potrivită cu mai multă ușurință. 

Înainte de a face achiziția, nu uita să studiezi puțin piața, astfel încât să nu fii tentat să dai mult mai mulți bani decât e necesar. 

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button