Ştiri Urbane

Containere pentru deșeurile din reamenajarea și reabilitarea locuințelor, serviciu nou oferit de RER Vest – RETIM   

21 noiembrie 2022, Alba-Iulia – Asocierea RER Vest – RETIM Ecologic Service pune la dispoziția localnicilor din Alba Iulia o soluție simplă și rapidă pentru depozitarea deșeurile provenite din reamenajare și reabilitare interioară: închirierea unor containere speciale, de diferite dimensiuni.  

Din 21 noiembrie, cetățenii care locuiesc în Alba Iulia pot scăpa de deșeurile rezultate din activități de reamenajare și reabilitare interioară și/sau exterioară a locuințelor (exclus construcții noi), cu un simplu drum la punctul de lucru al asocierii din Calea Moților nr. 15, deschis între orele 8 și 16.

Serviciul de închiriere presupune colectarea în containere, precum și transportul şi depozitarea deşeurilor nepericuloase din reamenajare și reabilitare interioară și/sau exterioară a locuințelor persoanelor fizice. Astfel se evită problema depozitării ilegale a acestora, dar și amestecarea lor cu deșeurile menajere.

Cei interesați pot alege între trei tipuri de containere: 4 metri cubi, 7,8 metri cubi sau 13,5 metri cubi. În plus, trebuie să specifice și ce deșeuri generează, cum ar fi beton, cărămizi, țigle și material ceramic, amestecuri de beton, cărămizi, țigle și materiale ceramice, altele decât cele specificate mai sus, sau asfalturi, altele decât cele cu conținut de gudron de huilă.

Procedura pentru închiriere este simplă:  

  1. Prezentarea la punctul de lucru din Calea Moților nr. 16 Alba Iulia.   
  2. Alegerea tipului de container, respectiv tipul deșeurilor generate în timpul demolării/renovării, cu menționarea locului de amplasare a containerului.
  3. Cu 48 de ore înainte de a avea nevoie de container, se sună la Call Center – telefon 0374 885 694 – se specifică numele titularului de contract, numărul contractului și locul pentru amplasarea containerului.
  4. În ziua stabilită, compania noastră va transporta containerul în locul agreat și îl va lăsa timp de 48 de ore, cu titlu gratuit. După depășirea primelor 48 de ore, clientul va plăti o chirie zilnică, stabilită prin contract. 
  5. Valoarea finală a contractului se va stabili prin cântărirea deșeurilor, în funcţie de prestaţiile efectuate şi tipurile de deşeuri colectate, precum și calculând zilele de chirie aferente (dacă este cazul). Astfel, clienții vor fi sunați după cântărirea containerelor și li se va comunica suma de plată, pentru care vor primi o factură care trebuie achitată în maximum 7 zile.      

Mai multe informații pot fi obținute la numărul de telefon la Call Center-ul RER Vest – RETIM – număr de telefon 0374885693 –  sau pe email la contracte.albaiulia@rervest.ro

Despre Asocierea RER Vest – RETIM Ecologic Service și RER Group

Asocierea RER Vest SA – RETIM Ecologic Service a fost înființată cu scopul de a oferi servicii de salubritate profesioniste locuitorilor din județul Alba. Astfel, în urma câștigării licitației organizată de ADI Salubris Alba, în anul 2019, asocierea este responsabilă de colectarea și sortarea deșeurilor din Zona 1: orașele Alba Iulia, Aiud, Ocna Mureș, Teiuș, respectiv comunele Ciugud, Berghin, Ohaba, Mihalț, Stremț, Galda de Jos, Cricău, Întregalde, Ighiu, Sântimbru, Râmeț, Rădești, Rimetea, Lopadea Nouă, Livezile, Mirăslău, Ponor, Hopârta, Fărău, Noșlac, Lunca Mureșului, Unirea, și Zona 2: orașele Sebeș, Cugir, respectiv comunele Daia,Cut, Spring, Doștat, Gârbova, Câlnic, Săsciori, Pianu, Săliștea, Blandiana, Vințu de Jos, Ceru-Băcăinți, Șibot, Șugag.

RER Group a fost înființat în anul 1994 de către concernul german RWE, desfășurând activități în domeniul salubrității, recuperării ecologice și reciclării. Grupul RER deține șapte companii – REBU, RETIM, RER Sud, RER Brăila, RER Vest, RER Servicii SRL și RER DATA, iar la

NEETs pentru viitor

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button