Lifestyle & Fashion

Cum îți poți înviora bucătăria fără mari eforturi?

Bucătăria: 9 litere și nenumărate mese alături de cei dragi, preparate asezonate cu extra dragoste și povești pline de savoare. Aici savurezi deliciile preferate, faci un rezumat al zilei la cină și îți pui creativitatea în joc pentru a întrece orice așteptare. Primăvara este prilejul perfect pentru a-i oferi bucătăriei tale un aer proaspăt, iar prin micile trucuri stilistice prezentate vei putea să-i oferi un retuș estetic fără prea mari eforturi.

Iată ce poți face pentru a aduce un suflu nou în bucătăria ta:

Intră în rolul unui chef cu un aragaz chic, în ton cu inspirația ta!

Când spui bucătărie, deja te gândești la cele mai apetisante rețete, la gusturile care te duc spre cele mai dragi amintiri, la un spațiu animat cu cel puțin un vas pe foc sau la cuptor. Pe lângă frigider, aragazul este cel mai important element dintr-o bucătărie, iar dacă simți că vechiul ajutor de bucătar nu mai face față, a sosit timpul să vă luați rămas bun și să explorezi colecția de aragazuri pe gaz de la Dexo pentru a găsi modelul care îți încântă privirea și te inspiră să gătești mai cu patos. Un aragaz nou nu oferă doar un nou suflu estetic, el te poate convinge și să gătești mai des, să adopți și să menții un stil de viață sănătos care îți redă starea de bine.

 

Îmbină funcționalitatea cu estetica prin polițe și corpuri suspendate deschise 

Dacă nu intenționezi să schimbi mobila, dar vrei un retuș care reîmprospătează și armonizează imaginea bucătăriei, poți opta cu încredere pentru polițe, rafturi sau corpuri suspendate deschise. Ai toată libertatea să exerimentezi cu piese diferite, și modele care îți antrenează inspirația. Cu polițele din lemn nu poți da greș, reușesc să își găsească locul în orice bucătărie, armonizează imaginea de ansamblu și conferă o tușă naturală. Dacă vrei să obții o piesă statement, le poți îmbina cu un alt cadru deschis, metalic într-o nuanță de cupru sau alamă, iar pe ele poți așeza decorațiunile, plantele și obiectele care îți trezesc inspirația, imaginația nu poate avea limite în această direcție.       

Invită natura în bucătăria ta! 

Decorează-ți bucătăria cu plante și ghivece de mici sau mari dimensiuni! Introducerea plantelor este cel mai simplu și eficient mod prin care îți poți împrospăta bucătăria. Pe corpurile înalte poți așeza ghivece cu iederă sau alte plantele cățărătoare, pe blat poți pune ghivece stilizate cu plantele preferate, iar într-un colț poți așeza un suport cu flori cât mai diverse. 

Nu uita de ierburile aromatice! Păstrate în ghivece micuțe sau plantate într-o jardinieră, pe lângă aspectul plăcut, sunt extrem de practice și îți pot asezona orice preparat. Plantele nu pot lipsi, ele purifică aerul, conferă mai multă vitalitate spațiului și ambianța perfectă unei bucătării cu personalitate. 

Decorațiunile care schimbă aspectul oricărei bucătării

Corpurile de iluminat merită mai multă atenție. Cu două sau trei corpuri de iluminat mari, din ratan, sticlă sau metal, imaginea de ansamblu devine mai armonioasă, iar bucătăria se bucură instant de un suflu nou. Este bine să te orientezi spre corpuri cu un fir lung și să le poziționezi deasupra mesei, respectând o distanță de 80, 90 cm. Cu decorațiunile te poți juca în nenumărate feluri. Pe corpurile suspendate sau pe polițe poți așeza vase ceramice cu modele deosebite, o colecție atipică de pahare, vaze moderne, obiecte ceramice artizanale și alte piese de decor care îți antrenează creativitatea.

Acestea fiind spuse, se pare că o bucătărie poate fi resuscitată oricând fără eforturi colosale. Cu un aragaz stylish, polițe moderne, plante cât mai diverse, corpuri de iluminat statement sau decorațiuni ceramice, îi dai un suflu nou bucătăriei și creezi ambianța perfectă în mai puțin de o săptămână. 

Bogdan Păunescu

Îmi place tot ceea ce este legat de web şi ajut la dezvoltarea şi îmbunătăţirea lui prin tot ceea ce fac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button