Ştiri Urbane

Cum să îți amenajezi magazinul dacă vrei să atragi câți mai mulți clienți – Sfaturi pentru viitorii antreprenori

Te tentează ideea de a deschide un magazin și de a vinde produse proaspete? Îți recomand să citești rândurile următoare și să îți faci o idee despre cum ar trebui să arate magazinul respectiv, ca să ai succes de la început și să atragi clienții de partea ta. Este important să te implici și să oferi produsele pe care și tu le-ai savura cu plăcere.

Cum se poate decora un magazin deosebit, în funcție de necesități și recomandări

  • Amenajare în funcție de dimensiuni

Spațiul pe care îl ai la dispoziție pentru magazinul tău de produse proaspete ar trebui să fie împărțit în așa fel încât să nu pară înghesuit, ci să fie loc suficient pentru cei care îți calcă pragul. Pornind de la această idee, trebuie să ai în vedere tipul de mobilier necesar, inclusiv o lada frigorifică, pe care o poți achiziționa de pe Altex.ro, verificând specificațiile tehnice înainte de achiziție.

Pe lângă mobilierul specific pentru magazin, ar trebui să ai în vedere și elementele de decor, care să nu încarce din punct de vedere vizual, însă care să ofere o imagine aparte.

  • Pregătirea bucătăriei

Un magazin de produse proaspete, așa cum sunt prăjiturile, sandvișurile sau mâncarea gătită trebuie să aibă o bucătărie impecabilă. Acesta ar trebui să fie primul lucru de luat în considerare dacă este planificată deschiderea unui astfel de business. 

Renovarea încăperii respective ar trebui să țină cont de funcționalitățile acesteia, astfel că, ustensilele, blatul de lucru și electrocasnicele necesare să fie în perfectă stare de utilizare și poziționate corect. De exemplu, masa de lucru ar trebui să fie lângă cuptor și aragaz, urmând apoi apoi să fie montată chiuveta.

  • Baia dedicată clienților

Dacă magazinul pe care dorești să îl deschizi va avea amenajat și un loc special pentru servirea produselor de către clienți, atunci este recomandat să ai în vedere și pregătirea unei toalete.

În acest sens ar trebui să ții cont de făcut că această încăpere nu ar trebui să se afle în preajma bucătăriei și nici pe lânga mesele clienților. În plus, controalele în acest sens sunt destul de stricte, așa că, informează-te din timp despre acest lucru, să poți amenaja spațiul respectiv în mod corespunzător.

  • Vitrinele de prezentare

Cu siguranță că vei avea nevoie de câteva vitrine de prezentare a produselor. Acestea vor ajuta și la depozitarea lor pe parcursul zilei. Astfel, poziționarea acestora ar trebui să se facă fie la mijlocul magazinului sau restaurantului respectiv, fie în sensul opus față de ușa de la intrare. Vei putea astfel să amenajezi corect spațiul de care dispui, oferind loc suficient pentru cei care îți vor călca pragul.

Așadar, având în vedere recomandările de mai sus, poți pune pe listă prioritățile ce țin de deschiderea unui magazin pentru vânzarea produselor tale. Poți să transformi această locație într-un bistro prietenos și deschis pentru cei care vor să se bucure de ceea ce ai de oferit.

NEETs pentru viitor

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button