Lifestyle & Fashion

Eticheta de poker – cum să te comporți la mese

Jocul de poker este asociat cu eleganța și abilitățile deosebite, dincolo de partea de noroc. Implicit, există un set de reguli neoficiale pe care fiecare jucător trebuie să și le asume pentru a fi bine primit în comunitatea pasionaților, în turnee de profil și la diverse alte evenimente organizate la nivel înalt.

Eticheta la poker (poker etiquette) nu este impusă într-un format rigid, în sensul că nerespectarea acestor recomandări nu va determina descalificarea de la un turneu sau la solicitarea de a părăsi masa de joc. Totuși, respectul și sportivitatea față de adversari sunt elemente care definesc un veritabil jucător de poker, mai ales la nivel profesionist.

Elementele ce țin de eticheta de poker sunt cel mai bine evidențiate atunci când jocul este organizat fizic, într-un cazinou. Totuși, și la partide online de texas holdem poker sau alte variante mai puți populare există recomandări generale, reguli nescrise pe care este indicat să le respecți. Pokerul este un joc competitiv, nivelul de stres poate crește atunci când mizele sunt tot mai mari. Respectul reciproc este definitoriu pentru un joc plăcut.

Demonstrație de eleganță personală

În mod esențial, trebuie să manifești respect la masa de poker – totul gravitează în jurul acestui termen. Să fii respectuos este o chestiune de fair-play, dar și o demonstrație de eleganță personală. Comportamentul exemplar în jocul de poker înseamnă să fii politicos și respectuos cu ceilalți jucători și să păstrezi atmosfera prietenoasă. Este fundamental să acționezi în acest fel, fără reacții sau comentarii nepotrivite despre modul de joc al adversarilor.

Nu deranja ceilalți jucători

Evită să vorbești prea mult cu dealerul, nu întrerupe cursul jocului cu replici inutile, nu folosi un limbaj altfel decât elegant și evită să afectezi în orice fel psihicul jucătorilor. În ansamblu, totul ține de conduita corectă la masa de poker – concentrare pe joc, fără a deranja oponenții. La fel ca atunci când participi la alte evenimente sociale sau pur și simplu iei masa la un restaurant, bunele maniere și eticheta corespunzătoare reprezintă reguli nescrise.

În comunitatea jucătorilor de poker, vei fi astfel acceptat și integrat mult mai bine, ceea ce cu siguranță îți va aduce beneficii și va face timpul petrecut acolo mult mai plăcut. Pokerul este despre fair-play, prietenie, bună dispoziție, înainte de a fi un simplu joc competitiv.

Pentru a nu deranja alți jucători – mai ales în timp ce o mână este încă în joc – menține-ți constant tonul vocii la un nivel cât mai scăzut. De altfel, ar trebui să eviți pe cât posibil să vorbești, pentru a nu tulbura gândurile celorlalți jucători. Nici tu nu ai vrea să fii deranjat în timp ce îți analizezi variantele de joc.

Respectă timpul jucătorilor

Acționează cât mai rapid și eficient, nu irosi timpul adversarilor de la masa de poker. Este, din nou, o chestiune de respect reciproc. Concentrează-te la maximum, joacă în mod implicat, așa cum este corect să te implici în jocul de poker. Unele turnee de poker au setat chiar un timp fix pentru fiecare tur. Indiferent dacă timpul este prevăzut sau nu în mod clar, trebuie să știi să fii rațional în atitudinea ta de joc.

Acordă atenție la detalii, iar jocul va fi mai cursiv. Chiar dacă ai căști pe urechi și asculți muzică, nu te poți detașa complet de joc. Până la urmă, este în interesul tău să cauți să îți analizezi cât mai atent adversarii, să le anticipezi mâinile de cărți pentru a avea avantaj în reacțiile tale.

Acționează fără excese

Evită să te implici în discuții inutile, iar dacă există probleme, te poți sfătui cu dealerul sau cu echipa de asistență a unui joc de poker online. În caz că te gândești să acuzi un alt jucător de trișat, trebuie să te gândești dacă acest fapt este o certitudine și nu doar o presupunere, dacă există dovezi în acest sens. În caz contrar, orice acțiune se va răsfrânge în mod negativ asupra ta, vei fi acuzat de comportament nesportiv.

Nu influența în niciun fel o mână de poker atunci când nu mai ești în joc. Nu anunța cărțile pe care le-ai dat, nu arăta cărțile unui alt jucător înainte de a da fold, evită orice reacții dramatice.

Evită supărările de orice fel, trebuie să știi să pierzi, să îți asumi un joc nereușit. Nu reacționa niciodată impulsiv, vei da dovadă de agresivitate și frustrare peste limitele acceptate. De asemenea, câștigă cu grație, fără a exagera cu sărbătorirea. Nu uita că, la fel cum ești câștigător, într-un alt moment poți să fii în categoria învinșilor – gândește-te și la modul în care se simt acești jucători.

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button