Publicitate Festival de România 2023
Evenimente

FOTO: Istoria a prins viață în Cetatea Alba Carolina la aniversarea celor șapte ani de existență a Gărzii Apulum

Garda Apulum a readus istoria la viață, sâmbătă, în cetatea de la Alba Iulia, unde luptele dintre daci și români au fost readuse la viață, după 2.000 de ani, în fața a sute de turiști. Spectacolul a marcat șapte ani de la înființarea trupelor de reconstituire a celor două armate.

Acestea au ajuns și în alte țări din Europa cu reprezentațiile istorice.

Vechiul oraș Apulum a fost scenă unei pagini din istorie. Sute de spectatori au luat parte la o bătălie între daci și romani, pusă în scenă de voluntari și angajați ai muzeului din oraș pentru a marca șapte ani de la înființarea instituției.

„Proiectul de reconstituiri istorice antice a debutat în Alba Iulia în anul 2012, când legiunea a XIII-a Gemina „s-a întors acasă”, în vechiul castru Apulum; până în prezent numărul soldaților romani s-a triplat și a atras pasionați și din afara orașului, apoi au apărut, la intervale scurte de timp, războinicii daci din Apoulon, gladiatorii si romani. La șapte ani de la lansare numărăm membri din oraș și din țară.

De-a lungul timpul pasiunea pentru istoria antică a orașului nostru a fost liantul care a asigurat dezvoltarea și succesul trupei. Prin activitatea noastră am scos istoria de pe rafturi, din muzeu și am transpus-o în viața de zi cu zi, deschizând astfel un portal spre fascinanta lume antică, plină de legende, eroi, zei și zeițe, imperii și regate care au hotărât în urmă cu peste două milenii mersul lumii și a timpului. Suntem onorați și mulțumiți că am putut prezenta istoria într-o manieră mai atractivă tuturor, că am reușit să îmbinăm partea științifică cu reconstituirea și prezentările interactive.”, spun reprezentanții Gărzii Apulum.

Credit foto: Ania Ciolacu

NEETs pentru viitor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button