Lifestyle & Fashion

Înfrumusețează-ți curtea în 6 pași simpli

Indiferent dacă ai o proprietate spațioasă sau una mică, îți poți face curtea să arate frumos cu plantele, florile și obiectele potrivite. Tot ce trebuie să faci este să înveți câteva trucuri pentru a-ți transforma spațiul și a-l face mai plăcut. Mulți dintre noi ne petrecem cea mai mare parte a timpului în interior, așa că are sens să creăm un spațiu care să pară o prelungire a casei, mai degrabă decât o barieră exterioară.

Iată cum să îți înfrumusețezi curtea în 6 pași simpli:

  1. Creează o zonă de relaxare

Dacă ai o terasă sau o curte mare, atunci o poți transforma într-o zonă de relaxare adăugând plante înalte sau cățărătoare, cum ar fi filodendron, crinul păcii sau iederă. Un alt mare plus pentru a crea o senzație de relaxare este un hamac sau un balansoar. De asemenea, poți adăuga perne, pături și perdele de exterior, pentru a crea o atmosferă mai liniștitoare.

  1. Adaugă pomi fructiferi

Dacă vrei să îți faci curtea mai frumoasă și mai atractivă atât pentru tine, cât și pentru musafiri, ar trebui să te gândești să plantezi pomi fructiferi de la Hornbach – nu doar pentru că îți pot oferi umbră și răcoare pe timpul verii, dar pot adăuga un plus estetic spațiului. De asemenea, nu strică să ai copaci înfloriți primăvara și să te folosești de fructele lor pentru gustări sau băuturi nutritive. 

  1. Adaugă culoare prin flori

Dacă ai o curte mare, o poți folosi pentru a crește flori mari și viu colorate, cum ar fi floarea soarelui sau trandafiri. Dacă ai o curte mai mică, o poți folosi pentru a crește margarete, petunii, crizanteme, maci sau bujori. O altă modalitate excelentă de a adăuga culoare curții tale este să crești ierburi cu flori, cum ar fi cimbru, oregano sau busuioc. De asemenea, poți cultiva flori cățărătoare, cum ar fi glicina mov sau albă, caprifoi sau clematis.

  1. Adaugă o cărare din plăci de mozaic

Poți crea un mic drum din plăci de mozaic dacă ai o curte destul de mare. Este o modalitate atractivă și ușoară de a conecta două sau mai multe spații din curtea ta. Poți selecta dintr-o mare varietate de modele, materiale și culori pentru cărare. În funcție de aspectul și stilul casei tale poți opta pentru un model din cărămidă, lemn, din beton sau te poți folosi de plăci din piatră naturală.

  1. Adaugă iluminat exterior

Adăugarea de lumină exterioară artificială poate ajuta la crearea unei atmosfere calde și primitoare, chiar și atunci când soarele apune. Luminițele, felinarele și lumânările pot fi folosite pentru a crea o ambianță îmbietoare, în timp ce luminile pentru cărări și luminile pentru trepte te pot ghida pe tine și pe oaspeții tăi prin grădină. Ia în considerare încorporarea luminilor cu senzor de mișcare pentru un plus de securitate și pentru a îți face curtea mai funcțională după întuneric.

  1. Adaugă caracteristici de divertisment

Curtea ta ar trebui să fie un loc unde te poți relaxa, dar ar trebui să fie și un loc unde te poți distra. Ia în considerare adăugarea unui șemineu, unui grătar sau unei zone de joacă pentru copii pentru a profita la maximum de spațiu.

În concluzie, ​​curtea ta este un spațiu minunat pentru a te relaxa și a te distra cu prietenii și familia, iar asta înseamnă că trebuie să îl înfrumusețezi pentru a-l putea folosi la maximum.

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button