Economic

Proiectul ” Sprijin și îngriire pentru seniorii Sebeșului” se află în implementare la Sebeș

Municipiul Sebeș prin Direcția de Asistență Socială (DGASMC Sebeș) implementează proiectul ”Sprijin și îngrijire pentru seniorii Sebeșului”. Componenta ” Bunicii comunității”.  Cod proiect 126831.

 Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capitalul Uman (POCU) 2014-2020, Axa prioritară: 4 – Incluziunea socială şi combaterea sărăciei.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea și furnizarea de servicii sociale destinate persoanelor vârstnice din Municipiul Sebeş aflate în situaţii de dependenţă şi/sau în risc de excluziune socială.

În cadrul proiectului sunt oferite către membrii comunității servicii sociale de tip îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice aflate în stare de dependență.

Serviiciile oferite sunt:

Ajutor pentru realizarea activităților de bază ale vieții zilnice (asigurarea igienei corporale, îmbrăcare și dezbrăcare, hrănire și hidratare, asigurarea igienei eliminărilor, transfer și mobilizare, deplasare în interior, comunicare); ajutor pentru realizarea activităților instrumentale ale vieții zilnice (prepararea hranei, efectuarea de cumpărături, activități de menaj și spălătorie, facilitarea deplasării în exterior și însoțire, activități de administrare și gestionare a bunurilor, acompaniere și socializare; consiliere familială; integrare socială și participare; informare); evaluare; îngrijire personală. Alte activități: îngrijiri medicale (măsurarea/monitorizarea tensiunii arteriale, a pulsului și a temperaturii, măsurarea glicemiei cu glucometrul, administrarea medicamentelor per os, intramuscular, subcutanat, îngrijirea plăgilor simple și suprainfectate); îngrijirea escarelor multiple, cu respectarea strictă și întocmai a prescrierii și indicațiilor medicului; terapii de recuperare și masaj;

Începând cu luna octombrie 2019, persoanele vârstnice care beneficiază de servicii de îngrijire la domiciliu primesc prin servicii de catering o masa caldă la prânz.

Toate aceste activități precum și altele care se vor derula pe tot parcursul proiectului vor contrubui la creșterea gradului de incluziune socială și la îmbunătățirea calității vieții persoanelor vârstnice din municipiul Sebeș.

  Valoare totală a proiectului: 2.778.758,93 lei

  Valoarea eligibilă a proiectului: 2.361.945,09 lei

  Perioada de implementare a proiectului: mai 2019 – martie 2022

Autoritatea de Management – AMPOCU; Organism Intermediar – OIRPOSDRU Regiunea Vest

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020

Date de contact: Pascal Andra Iulia – manager proiect, tel 0258 730611; 0258 731007; e-mail: office@spas-sebes.ro

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button