Turism și Ghidaj turistic

Te gândești să petreci un weekend la munte? Uite un ghid din 3 pași pentru o experiență inedită

Suntem în plin sezon rece și imediat se dă startul vacanțelor și concediilor, iar asta nu înseamnă altceva decât cea mai bună ocazie de a te bucura, alături de cei dragi sau singură, de grandoarea anotimpului rece, de la fereastra unei cabane în mijlocul munților, poate cu o ciocolată caldă în mână. Dacă te pasionează expedițiile montane sau dacă vrei doar să te relaxezi câteva zile departe de stresul cotidian și de zgomotul orașului, trebuie să iei în considerare mai multe aspecte atunci când îți planifici weekend-ul.

Urmează acești pași pentru a te asigura că experiența va fi una cât mai plăcută: 

Urmărește din timp știrile meteo

Fii sigură că ești la curent cu modificările meteorologice astfel încât să îți poți planifica mica escapadă în perioada cu vremea ideală pentru a te bucura de experiența inedită pe care o dorești. Încearcă să selectezi weekendul în care, pentru zona aleasă de tine, să fie anunțată o ninsoare ușoară și lipsa ploilor. 

Înarmează-te cu cele mai confortabile și călduroase haine

Înainte de a porni la drum, asigură-te că ai împachetat cât mai multe haine groase pentru a nu fi luată prin surprindere de temperaturile scăzute specifice zonelor montane. Astfel, fie că îți propui să petreci mai mult timp în interior, fie că vrei să te aventurezi prin zăpadă (dacă este cazul), trebuie să ai la tine mai multe straturi de haine, o căciulă, mănuși, un fular și, nu în ultimul rând, cea mai groasă geacă de iarnă și cei mai călduroși bocanci, pe care îi poți alege din ofertele de bocanci îmblăniți de damă de la Reverse. Astfel, oricât de neprevăzută ar fi vremea, cu toate straturile de haine și bocancii îmblăniți ești protejată în fața oricăror temperaturi. 

Planifică-ți activități relaxante pe parcursul zilelor 

Încearcă să fii cât mai deconectată de la device-uri și muncă și cât mai conectată cu momentele prezente. Având în vedere că scopul escapadei la munte este cel de a te relaxa, ideal ar fi să ai cu tine niște jocuri de societate sau, în cazul în care intenționezi să îți petreci timpul la cabană în intimitatea ta, să îți pui în bagaj și acea carte prafuită din bibliotecă pe care tot speri că o vei citi într-o zi.

Fie că îți propui o expediție montană în adevăratul sens al cuvântului și să te distrezi, fie că vrei să savurezi farmecul unei zile de iarnă în inima munților în cea mai completă liniște și în hainele tale confortabile, nu uita că o astfel de experiență montană este cu atât mai plăcută și mai memorabilă cu cât este planificată mai bine și din timp.

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button