Ştiaţi că?

Tot ce trebuie să știi despre platformele hidraulice

Manipularea unor mărfuri sau obiecte grele, pe care trebuie să le ridici zi de zi, la locul de muncă, nu a fost niciodată mai ușor de realizat decât acum. Care e soluția? Platformele hidraulice. Acestea te vor ajuta să ridici în mod repetat sarcinile necesare, oferindu-ți totodată posibilitatea de a scăpa de munca dificilă și repetitivă de la serviciu, și nu numai. Ce sunt aceste platforme hidraulice, de câte tipuri sunt și care este utilitatea lor? Continuă să citești pentru a afla răspunsurile.

Ce sunt platformele hidraulice?

O platformă hidraulică este o masă de ridicare, cu ajutorul căreia se pot transporta pe verticală mărfurile. Aceasta e acționată hidraulic, caracteristică de la care îi vine și denumirea. Sistemul pe care funcționează platforma e unul de tip foarfece, acesta fiind acționat cu ajutorul unor cilindri hidraulici. Platforme hidraulice sunt extrem de ușor de manevrat, de la cutia de comandă, însă este important de reținut că acestea pot transporta doar mărfuri, nu și persoane. 

Tipuri de platforme hidraulice

În oferta Alfa Logistik, vei găsi mai multe tipuri de platforme hidraulice, acestea fiind diferențiate prin sistemul de foarfece pe care se bazează. Astfel, există platforme hidraulice de ridicat cu foarfecă simplă, cu foarfecă dublă, cu foarfecă triplă și platforme hidraulice de ridicat superplate. 

Platformele hidraulice cu foarfecă simplă au o capacitate de până la 10000 de kilograme și sunt utile pentru a aduce mărfurile la înălțimea ideală de către angajați. 

Cele cu foarfecă orizontală dublă sunt ideale pentru ridicarea de obiecte lungi, care au o greutate mare, dat fiind că acestea au o capacitate de până la 8000 de kg și o cursă de până la 1600 mm. 

Platformele cu foarfecă verticală dublă sunt recomandate mai ales pentru utilizarea în zone de încărcare, dar pot fi utilizate și ca masă ridicătoare între etaje, capacitatea acestora fiind de până la 6000 de kilograme, iar cursa de până la 4500 mm. 

Platformele cu foarfecă triplă pot fi utilizate pentru ridicarea la înălțimi foarte mari fie pentru ridicarea sau coborârea mărfurilor, fie pentru compensare în cazul diferențelor de nivel la transportoare. De asemenea, acestea sunt folosite pentru încărcare sau descărcare a paleților, dar și pentru liniile de ambalare. 

Platformele superplate sunt extrem de flexibile, fiind montate direct pe podea și sunt ideale în zonele de paletizare. 

Care este utilitatea platformelor hidraulice?

Pe lângă aspectele deja amintite, este important de subliniat faptul că platformele hidraulice sunt extrem de utile în vederea creșterii productivității, dar și a sănătății și siguranței angajaților. Cu ajutorul lor, se evită și munca manuală, dar și ridicarea repetată a unor sarcini grele – fapte care contribuie la bunăstarea angajaților. 

NEETs pentru viitor

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button