Sănătate

Au început lucrările de reabilitare a clădirii maternității din cadrul spitalului municipal din Sebeș

Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor, anunță că astăzi au început lucrările de reabilitare a clădirii Maternității din cadrul Spitalului Municipal Sebeș. Construită în anul 1984, aceasta găzduiește secțiile de obstetrică – ginecologie și compartimentul de nou-născuți. Pe toată durata lucrărilor, activitățile medicale vor fi transferate în actualele secții de chirurgie și interne, cu care vor funcționa în paralel, pentru a asigura fluența actelor medicale. 

Principalele obiective ale investiției sunt: recompartimentarea cabinetelor, mărirea sălii de operație existente, înființarea unei noi săli de operație; reabilitarea finisajelor interioare, în conformitate cu normele actuale; înlocuirea și redimensionarea instalațiilor electrice, sanitare şi termice pentru toată clădirea; demolarea/desfacerea șarpantei existente; realizarea unui acoperiș de tip terasă, astfel încât să fie respectate normele în vigoare; reabilitarea fațadelor prin implementarea unor soluții care conduc la realizarea confortului termic şi la eficientizarea energetică.

Soluțiile propuse sunt interconectate şi vor contribui complementar la facilitarea desfășurării actului medical de bună calitate şi crearea unui mediu ambient adecvat.

Valoarea totală a investiției este de 5.312.377,53 lei, susținută din bugetul local al Municipiului Sebeș, anterior fiind realizată construcția liftului în valoare de 470.000 lei, printr-o sponsorizare oferită de o companie privată.

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button