Interviuri

Câștigi timp și sănătate, mănânci și pe săturate! Bonus? Pierzi în greutate! Unde? La Perfect Day by chef Flaviu Tothăzan

La Perfect Day, chef Flaviu Tothăzan se ocupă de organizarea celui mai time consuming task al zilei (dincolo de job J), în locul tău, mai bine decât tine și, cel mai important, spre binele tău! 

Câștigi timp și sănătate, mănânci și pe săturate! Bonus? Pierzi în greutate!

**Peste 1.000 de feluri de mâncare, numai rețete una și una, de restaurant, calculate caloric și livrate acolo unde ești!

Când am auzit prima dată de Perfect Day din Alba Iulia, habar nu aveam „cu ce se mănâncă”, m-am gândit că or fi și ei ceva firmă din domeniul organizării de evenimente și să știți că nici măcar nu m-am înșelat foarte tare. Echipa de la Perfect Day se ocupă de organizarea celui mai time consuming task al zilei (dincolo de job J), în locul tău, mai bine decât tine și, cel mai important, spre binele tău! Ați ghicit despre ce este vorba? Despre papa bun! Catering, veți zice, ce-i așa mare lucru? Păi e mare atunci când papa arată și gustă ca într-un restaurant de multe stele Michelin, DAR nu se depune pe nicăieri, ba, mai mult, te scapă de colăcei, te menține într-o formă, alta decât sferică, pe care cu greu ai obținut-o, știi prea bine! Și e și mai mare lucru când începi să te simți tot mai bine cu tine și în pielea ta, mâncând numai și numai mâncăruri sănătoase, totuși incredibil de gustoase, calculate fix și exact după „măsura” ta!

Descoperindu-l pe albaiulianul Flaviu Tothăzan, am descoperit și nemaipomenitul lui business, nemaipomenit la propriu, cel puțin la noi în județ, iar în țară îi numeri pe degetele de la o mână pe cei care s-au înhămat la o treabă asemănătoare. Ce este Perfect Day? Este șansa ta de a deprinde un stil de viață sănătos din punct de vedere alimentar, fără frustrări, fără restricții chinuitoare, totul cu o medie de trei mese pe zi și două gustări pe deasupra, CALCULATE CALORIC, livrate la ușa casei, a biroului, oriunde te-ai afla. 

Și știți care e cel mai fain lucru legat de Perfect Day? De papa bun nu se ocupă un nutriționist specializat în scos caloriile din mâncare, fără să îi pese de papilele tale gustative, nici un bucătar preocupat doar de gustul excelent, fără vreo grijă în direcția proporțiilor tale, ci un bucătar-nutriționist, în persoana lui Flaviu Tothăzan, care a găsit formula perfectă prin care să-i împace pe cei doi „demoni”, fără să facă rabat la niciuna dintre credințele specializărilor sale.

Mai multe despre cu ce „se mănâncă” Perfect Day Alba Iulia și, mai ales, de ce să mâncăm noi de la ei, în mini-interviul de mai jos!

Urbea Mea: Ce-a fost mai întâi, bucătarul sau nutriționistul?

Flaviu Tothăzan: Bucătarul, clar! Gătesc de pe la 3 ani, mă definește, la 7 ani deja trecusem la chec, pizza, paste. Așteptam să plece ai mei de acasă și mă apucam. Am avut și exemplul familiei, tata a fost bucătar de meserie, mama și sora mea gătesc la fel de bine. Mâncarea pentru mine este tot, tot ce am ajuns și am se datorează mâncării și, da, pot vorbi nonstop numai despre mâncare. Pentru asta citesc și mă documentez tot timpul, urmăresc și câțiva chefi care sunt pe sufletul meu: Daniel Humm, un elvețian care gătește la Eleven Madison Park, la New York, un restaurant de 3 stele Michelin, adoptând un stil de prezentare simplu și elegant, apoi Marco Pierre White, cel care l-a format pe Gordon Ramsay, și Grant Achatz, chef dar și proprietar al restaurantului Alineea din Chicago, unul dintre cele mai bune din lume, acesta fiind specializat în bucătărie moleculară.

La nivel profesionist gătesc din 2013, iar aventura continuă. De altfel, mâncarea și sportul sunt în topul preocupărilor mele. Din 2013, am început să merg la sală în mod constant și atunci a început să mă preocupe și partea de nutriție. Așa că am făcut și câteva cursuri în domeniu, unul la Cluj, organizat de Fitness Scandinavia, și unul sub egida Mac Nutrition Uni. În domeniul nutriției, cu cât înveți mai mult, cu atât ai senzația că știi de fapt foarte puține lucruri și simți constant nevoia să aprofundezi și să descoperi toate planurile acestui univers.

Urbea Mea: De unde și până unde Perfect Day?

 Flaviu Tothăzan: Perfect Day este un concept la care mă gândeam deja de 4-5 ani, am văzut tipul acesta de business și prin alte țări, iar din 2018 am început să mă documentez temeinic în acest sens. Prietenii deja îmi solicitau planuri alimentare și tot mai des primeam întrebarea dacă nu pot să le și gătesc. Prin urmare, dacă tot exista cerere, anul trecut, în septembrie, am demarat afacerea. Numele a venit, practic, de la un client. Când i-am livrat, dimineață, toate meniurile aferente întregii zile pentru planul lui alimentar, calculate caloric, frumos ambalate și porționate, numai bune de luat la lucru, pe teren sau oriunde urmau să îl poarte pașii, a exclamat: „Perfect! O zi perfectă!”. De aici și Perfect Day, de la o nevoie identificată în comunitatea celor care țin la sănătate, rezolvată într-un mod perfect pentru orice stil de viață.

Până unde? Până unde se va întâlni cererea cu oferta. Deocamdată livrăm strict în Alba Iulia, dar avem în intenție să ne extindem și în Cluj și Sibiu. În afară de mine, în echipă mai am un bucătar și un ajutor de bucătar. Împreună putem pregăti, momentan, circa 50 de meniuri pe zi. Gătim și pentru evenimente, corporate, dar nu numai, și încercăm să acoperim toate gusturile și nevoile clienților noștri.

Urbea Mea: Ce fel de mâncare aveți în meniu, cum se poate comanda și cum știm dacă am calculat bine numărul de calorii necesare?

Flaviu Tothăzan: Avem 4 tipuri de meniuri complete: Perfect CHOICE (1.200 – 2.100 de calorii, împărțite în 3 mese principale și gustări), unde întâlnim toate tipurile de cărnuri, lactate, cereale, legume, și așa mai departe, în diverse combinații delicioase, Perfect SEA (1.200 – 2.100 de calorii, împărțite în 3 mese principale și gustări), care conține toate ingredientele de la primul meniu, cu diferența că aici singura carne din preparate este cea de pește, de toate felurile, Perfect VEGAN (1.200 – 2.100 de calorii, împărțite în 3 mese principale și gustări), pentru clienții care nu consumă produse de proveniență animală, dar cărora le asigurăm necesarul de proteine prin calitatea surselor vegane precum fasole, năut, linte sau semințe de cânepă, miez de dovleac, migdale și spirulină sau drojdie inactivă, și Perfect SHAPE (1.800-2.800 de calorii, împărțite în 4 mese principale și gustări), bogat în proteine și nutrienți, destinat celor care duc un stil de viață activ, sportivilor, dar nu numai. Foarte important, gustările, indiferent de meniul ales, pot fi dulci!

Comanda se face fie pe site: www.perfectday.ro, fie la numărul de telefon 0770 393-074, cu minimum o zi înainte de data în care se dorește a fi livrată mâncarea. Odată adăugate produsele în coș, se calculează automat și valoarea calorică, fiind furnizate informații complete despre valoarea nutrițională a fiecărui produs. Tot acolo clienții găsesc un calculator de calorii cu ajutorul căruia pot afla necesarul caloric în funcție de vârstă, sex, înălțime, greutate, tipul de activitate și obiectiv. În plus, la numărul de pe site răspund chiar eu și pot îndruma cu plăcere pe oricine către varianta de meniu care să i se potrivească.

La Perfect Day, am calculat și pregătit peste 1.200 de rețete diferite, și când spun rețetă mă refer la fel de mâncare, care la rândul lui este compus din mai multe preparate diferite, mereu din ingrediente proaspete, cumpărate pe cât se poate de pe plan local. Nu te vei întâlni cu aceeași farfurie, în cadrul unui meniu complet, indiferent de varianta aleasă, decât după circa 4 luni.

Urbea Mea: Păi și dacă mie îmi place la nebunie un fel din meniul Perfect Shape, să spunem, nu-l mai „pup” decât peste 4 luni?

Flaviu Tothăzan: Nicio poftă nu rămâne neîndeplinită, doar suntem la Perfect Day! Pentru combinații după pofta inimii, ai la dispoziție meniul „a la carte”, unde poți să-ți faci de cap și să fii artizanul propriului program alimentar. Mic dejun, prânz, cină și gustări, tu le mixezi după bunul plac, având mereu în față valoarea calorică a produselor pe care le alegi, așa încât să decizi în cunoștință de cauză.

Urbea Mea: Perfect, aleg meniul Perfect Choice, livrarea zilnică se face în bază de precomandă săptămânală, dar dacă plec din localitate într-una din zile?

Flaviu Tothăzan: Pe calendarul aferent comenzii, alegi zilele în care dorești să primești mâncarea de la noi. Poți comanda luni, miercuri și vineri, de exemplu. În plus, la o singură comandă de 14 meniuri complete/sau la abonament de 14 meniuri complete, nu neapărat în zile consecutive, beneficiezi și de o reducere de preț de 5%, pentru 30 de meniuri complete comandate, 10%. Mai mult, când intri pe site poți vizualiza meniurile pentru întreaga săptămână, astfel că îți poți alege zilele în care apar felurile tale preferate de mâncare.

Lucrăm pe bază de precomandă, pe de-o parte pentru a reduce risipa, pe de altă parte doar 10% dintre produsele pe care le folosim în pregătirea preparatelor sunt congelate: fructele de mare, unii pești sau chiar unele legume care sunt mai calitative congelate: mazărea verde sau fasolea păstăi. Vrem ca totul să fie proaspăt, iar rabat la sănătate nu facem!

Urbea Mea: Prin urmare, dacă mănânc de la Perfect Day câștig timp, sănătate, nu îmi mai bat capul cu ce să mai gătesc toată ziua și mai și slăbesc ori îmi mențin greutatea. Pare prea simplu, sigur nu mă pui să dau și 100 de ture de stadion și să urc trepte până nu mai pot?

Flaviu Tothăzan: E vorba despre calorii, dacă intrările sunt mai puține decât ieșirile, slăbești, e matematic dovedit. Bine, poți slăbi și cu fast food, în aceeași ordine de idei, dar nu este sănătos. Nu e totul să slăbești, trebuie să fii sănătos, să te simţi bine în pielea ta! Noi propunem variante de meniuri echilibrate din punct de vedere al raportului nutrițional: fibre, carbohidrați, grăsimi, toate sunt acolo, doar că sunt calculate la fix, pentru a te ridica de la masă și sătul, și fericit, asta în timp ce tu, de fapt, slăbești sau te menții la greutatea optimă pentru tine. Slăbești strict din alimentație, dar o vei face mai lent decât dacă adopți și un stil de viață în care să incluzi mișcarea de orice fel. E bună pentru inimă, pentru imunitate, pentru starea de bine! Da, recomandăm mersul pe jos, cu bicicleta, urcatul scărilor, nu e ca și cum vă impunem un program intensiv, care să vă scoată din zona de confort.

Eu garantez că vei slăbi urmând planurile noastre alimentare dacă și tu garantezi că nu mănânci clătite cu fineti și banane, pe lângă meniul comandat. De altfel, peste 95% dintre clienții noștri ne-au confirmat că au slăbit mâncând de la Perfect Day, iar acolo unde nu s-au înregistrat rezultate, fie au trișat și și-au asumat, fie a fost vorba de o afecțiune metabolică. Bucuria e reală când, după prima săptămână, clienții noi ne comunică mirați și încântați totodată că au slăbit 2 kilograme. Se poate! Noi suntem dovada că se poate, asta fără a vă înfometa, fără a trece exclusiv pe frunze, fără regimuri draconice, care duc invariabil la eșec și la frustrări. La noi, porțiile la felurile principale sunt mari, majoritatea clienților ne spun că nu reușesc să termine de mâncat, gustările asigură și satisfacerea nevoii de dulce. Practic, nu suferi nici de foame, nici de poftă, și totuși reușești să scazi în greutate.

Urbea Mea: Când primesc mâncarea, odată comandată, și dacă trebuie să o mânănc la oră fixă?

Flaviu Tothăzan: În baza precomenzii, livrările se fac în prima parte a zilei, între orele 6.30 și 11.00. Și nu, 11.00 nu e o oră târzie pentru mic dejun, sunt oameni care se trezesc la 10.00. În plus, nu este recomandat să mănânci imediat ce te trezești, corpul are nevoie de o perioadă de adaptare. Și dacă tot veni vorba, cea mai importantă, la trezire, este hidratarea! Și nu, 300 de ml de cafea de cum ați deschis ochii nu vă hidratează, vă stresează în schimb inima și întreg organismul!

În ceea ce privește orele la care sunt consumate preparatele, este de preferat să respectăm aproximativ același interval orar. Dacă masa de prânz nu e la 12.00 fix, ci e la 13.00, 13:30, e ok. Nu poți trăi după reguli bătute în cuie, dar dacă respecți orele de alimentație, îți educi apetitul și nu mai riști să îți ceară organismul de mâncare „în afara programului”. Ți se va face foame la ora la care ai mâncat tipic, ca la trezire. Mereu cam pe la aceeași oră. Astfel, șansele să rămâi în planul caloric sunt maxime. Dacă mănânci haotic, corpul va cere de mâncare tot timpul, mesele nu vor fi voluminoase, nu vei atinge sațietatea și de aici riscul de a mânca „pe de lături”, peste numărul de calorii calculat.

Noi încercăm să promovăm un stil de viață echilibrat, asta însemnând și că, din când în când, poți ieși la pizza, la un burger, să participi la evenimente sociale care se lasă cu mese întinse. Perfect Day nu este un nou regim pentru slăbit, este o opțiune pe termen mediu și lung pentru cei care au înțeles deja importanța sănătății și a alimentației, pentru cei care și-au pierdut speranța la capătul a N experiențe nefaste de a atinge și menține greutatea optimă, cât și pentru cei care vor să câștige timp și sănătate, să se elibereze de grija listelor de cumpărături, a mersului prin magazine, dar și a gătitului efectiv.

Atuurile Perfect Day? Diversitate, transparență, calitatea ingredientelor folosite, modul în care lucrăm! Curioșii să vină să vadă, îi invit în bucătărie! Eu încep programul în jurul orei 3.00 J!

Nu știu voi, dar eu pentru mâine combin ceva de la Perfect Day, sigur, sigur va fi și Triple Chocolate Porridge cu vanilie Bourbon – sos de căpșuni și Macadamia pe listă. Asta ca mic dejun! Apoi văd Creveți Tijuana – cartofi dulci wedges condimentați și dovlecel cu busuioc, numai bine pe la prânz. Și pe seară, Thai Stir fry de vită cu legume și noodles! Totul, sub 1.700 de calorii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button