Interviuri

Cugireanca Sanda Nistor își duce visul de-o viață la următorul nivel: Centrul de estetică „La Femme Jolie” din Alba Iulia se transformă în Clinica „Doctor Jolie”!

Realitatea și nu povestea unei femei de neoprit, care s-a reinventat nu doar o dată, în materialul de mai jos!

Într-un apartament din Cugirul anilor `80, Perry Mason își apără cauza la televizor. Atât de bine, încât copila Sanda Nistor decide că și ea va deveni tot avocat, și va apăra adevărul, salvând astfel lumea. Cu acest gând pleacă în viață și de acasă, lucrând încă de la 18 ani, mereu câte două slujbe, pentru a se putea întreține, mai întâi în școală, apoi în facultăți. Prima dintre ele a fost, firește, cea de Drept. „Am avut multe locuri de muncă, mereu în paralel, nu pentru că nu aș fi fost competentă, ori statornică, ci pentru trebuia să alerg de la un job la altul, ca să pot să mă susțin financiar în facultate. Educația era prioritară, sens în care, în sesiuni îmi dădeam demisia, ca să pot să învăț și să iau examenele cu note mari. Când se termina, nu mă mai primea nimeni de unde am plecat, așa se face că schimbam din nou angajatorii”, își amintește Sanda.

A urmat Facultatea de Asistență Medicală, pentru că, între timp, a descoperit un univers distinct de cel la care visa, dar la fel de fascinant, cel medical, în cabinetul dr. Bran din Alba Iulia. Experiența alături de acest medic deosebit, cu care a avut șansa să lucreze, i-a format atât caracterul, cât și mentalitatea de profesionist, conștiinciozitatea în muncă, mereu orientate către oameni. De altfel, a fost singurul serviciu pe care l-a păstrat vreme de 16 ani, indiferent de situație, și unde crede că ar fi fost și astăzi, deși avea deja propria afacere. A plecat într-un moment de cumpănă a vieții, când corpul și-a cerut singur o pauză, printr-un diagnostic tăios. Dar Dumnezeu a lucrat din nou în viața Sandei, a depășit cu bine încercarea și s-a văzut din nou la început de drum. „Am crescut, practic, lângă dr. Bran Simion. Acolo am învățat să nu fac niciodată rabat la calitate, cum să înțeleg pacienții și nevoile lor, dar mai ales am învățat că, dacă vrei cu adevărat să schimbi lumea, ți se oferă ocazia la fiecare pacient/client, indiferent de meserie, atâta timp cât nu te lași, până nu-i rezolvi problema. Dacă ține de ce știi tu să faci, dacă nu, trebuie să plece de la tine cu o opțiune, o variantă, o cale de urmat care să-l ducă la rezultatul dorit”, mai spune Sanda.

De la vânzătoare, lucrător într-un magazin de calculatoare, profesoară la grădiniță, evaluator de bunuri mobile și imobile, jurist, asistentă etc., până la poziții de conducere, manager ori director de unitate spitalicească, Sanda le-a făcut pe toate! Și când te-ai fi gândit că se liniștește în domeniul medical, schimbă din nou macazul, cu o decizie de moment, luată în timpul unei vizite la cosmetică:

„Tocmai încheiasem o colaborare cu un angajator care nu avea aceleași principii de muncă ca mine, sens în care devenisem incompatibili și, ca toate femeile într-un moment destul de tensionat, am mers la cosmetică. Să ne înțelegem, doar la nuntă am fost pentru tratamentul complet: păr, ten, machiaj, unghii, în rest, nu eram deloc o obișnuită a saloanelor. Dar cum nu am stat, și nu stau nici acum, bine cu răbdarea, pentru conturul ochilor și sprâncene, periodic, am apelat la o cosmeticiană, cu care m-am și împrietenit ulterior, ocazie cu care, dintr-una-ntr-alta, am ajuns la subiectul epilării definitive. În Alba Iulia nu oferea nimeni acest tip de serviciu, la acea dată, așa că, de pe telefon, chiar înainte să plec de la ea, mi-am comandat primul aparat pentru epilare definitivă, cu care, într-un subsol, într-o cameră a unui salon de cosmetică, am început o altă activitate, de această dată pe cont propriu!”

Se întâmpla în octombrie 2015 și a urmat un an teribil de dificil, mai ales că orgoliul unui om școlit în multe direcții, cu experiență de lucru în poziții de conducere, a suportat destul de greu poziția de prestator servicii de epilare definitivă. Dar atmosfera relaxată a salonului, satisfacția clientelor, și fascinanta lumea a aparatelor care, da, pot da dependență, au determinat-o pe Sanda să comande încă unul, de această dată pentru criolipoliză, folosind toate resursele financiare ale familiei!

„Odată intrată în această lume a cosmeticii și esteticii, am mers la un curs de formare, firește, pentru că și în această direcție doream să aflu tot ce se poate! La București am fost prima dată, pentru a mă specializa în criolipoliză, iar rezultatele aparatului prezentat acolo m-au determinat să-mi conving soțul să-și vândă afacerea, o firmă de publicitate, munca lui de 11 ani, pentru a-mi cumpăra această aparatură uimitoare”, spune Sanda, care nu uită să-i recunoască soțului toate meritele, pentru că nu poate fi chiar la îndemâna oricărui bărbat să dea un pas înapoi, pentru a-i face loc soției, să înainteze către visul ei.

În februarie 2017, la un an și jumătate distanță de la prima experiență într-un salon, ca furnizor de servicii și nu client, Sanda Nistor deschide Centrul de estetică „La Femme Jolie”! O cunoaște în mod absolut întâmplător pe Monica Nițescu, de la Estetiq Solutions, și așa află de oportunitatea unor cursuri de formare și specializare în Israel, unde pleacă cu prima ocazie, în același an! Acolo, la Tel Aviv, Sanda are o revelație. În compania unor medici din toată lumea, pentru că evenimentul era unul internațional, află și are ocazia să și vadă la lucru, aparate ultra-performate, protocoale de utilizare pentru a obține cele mai bune rezultate, studii nu doar teoretice, ci și clinice:

„Atunci am înțeles abia ce înseamnă cu adevărat calitatea în acest domeniu, diferența între aparatele la care aveam noi acces, niște chinezării comparativ cu cele cu care se lucra acolo! Am știut atunci, pe loc, că drumul meu va lua un nou făgaș, un alt vis s-a conturat, cel al unei clinici dermatologice, singura care poate duce serviciile cosmetice din zona răsfățului în cea a tratamentelor medicale, menite să rezolve probleme de estetică corporală. Un an am adunat banii pentru avansul pe care l-am plătit pentru primul aparat de epilare definitivă Soprano.”

Multe zeci de mii de euro bucata, aceste aparate (Soprano, Harmony, PrimeX,  Alma Lasers Israel etc.) pe care a continuat să și le achiziționeze, au făcut diferența în calitatea oferită prin serviciile de estetică ale centrului. Dar aparatura nu e totul. Asemenea tehnologii avansate nu merg din buton, on/off. Trebuie să înveți să le folosești, să știi cum să combini terapiile, ca să poți să oferi un plan de tratament. Așa se facă că Sanda ia calea străinătății, aproape lunar, investind mii de euro în cursuri de specializare. Toate eforturile ei i-au adus nu doar o clientelă fidelă și stabilă, ci și recunoașterea la nivel național, o sumedenie de diplome certificând calitatea serviciilor oferite de Centrul de estetică „La Femme Jolie”.

Am ajuns la nivelul la care simt că Centrul de estetică «La Femme Jolie» și-a atins potențialul maxim. Pentru a trece de la răsfăț la terapie, continuând să folosim aceste tehnologii de top de pe piața de specialitate care, fac o paranteză, scot ce e mai bun din tine pentru vârsta biologică pe care o ai, fără să te transforme în altcineva, și știm foarte bine cazuri de celebrități care nu au reușit să păstreze echilibrul, e nevoie de ceva în plus! Am nevoie de o echipă lângă mine, de medici care să ducă acest tip de servicii într-o zonă în care să putem ajuta mai mult. Prima cărămidă s-a așezat deja, Clinica «Dr. Jolie» nu mai este doar un vis, se materializează cu fiecare zi, vreme în care efortul meu este canalizat pentru coagularea colectivului.”, spune Sanda Nistor.

Puternică și hotărâtă, nu acceptă ca răspuns „Nu pot!”, „Nu știu” sau „Nu se poate!” și recunoaște că poate fi dificil de trăit și de lucrat cu un om atât de exigent atât cu sine, cât și cu cei din jur. Dar ca să ajungi departe, pentru tine, în primul rând, trebuie să fii surd la comentariile din public, dacă tu simți și știi că poți.

Pentru că m-au susținut mereu, necondiționat, și au fost alături de mine și atunci când drumurile pe care le-am ales s-au înfundat, și a trebuit să merg pe altă cale pentru a-mi atinge visele, le voi fi mereu recunoscătoare mamei și soțului meu, cel care a fost și este, de multe ori, și tată și mamă pentru fiul nostru! Iar dacă cineva merită să se bucure alături de mine de roadele muncii noastre, dincolo de familie, aceea este Ioana, colega mea de la centru, care a venit în echipa mea în urmă cu 6 ani, și de atunci a devenit mâna mea dreaptă, lucrând și luptând alături de mine pentru același vis!

Până la marea inaugurare a viitoarei clinici „Doctor Jolie”, vă recomandăm serviciile Centrului de estetică „La Femme Jolie” (www.lafemmejolie.ro ), care nu dispare, ci se transformă, evoluează odată cu Sanda Nistor, o femeie de excepție, care și-a dedicat și își dedică viața acestei afaceri prin care își atinge, indirect, și visul din copilărie, cel de a salva lumea, doar că pe partea de estetică medicală și nu juridico-legală!

NEETs pentru viitor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button