Administrație

Dorin Nistor: „Sistemul de iluminat public din Sebeș va fi modernizat în totalitate prin fonduri nerambursabile. A fost obținută finanțarea de 3,7 milioane lei pentru a întregi investiția.”

Municipiul Sebeș și-a asigurat demersul de modernizare și eficientizare a rețelei de iluminat public prin accesarea de fonduri nerambursabile prin Programul privind creşterea eficienţei energetice a infrastructurii de iluminat public derulat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor prin Administrația Fondului de Mediu, al cărui obiectiv este sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public, prin creșterea eficienței energetice a sistemelor de iluminat public.

primarul Dorin Nistor

Primarul Municipiului Sebeș ne informează că instituția pe care o conduce a câștigat un nou proiect în valoare de 3.712.889,52 lei, reprezentând o finanțare nerambursabilă care se acordă în procent de 100% din cheltuielile eligibile ale obiectivului de investiţie „Modernizarea sistemul de iluminat public în Municipiul Sebeş”.

Zonele urbane vizate pentru modernizarea iluminatului public sunt: Cartierul „Lucian Blaga”, străzile 24 Ianuarie, Bistrei, Cântarului, Cetății, Ciocârliei, George Coșbuc, Ion Creangă, Ion Luca Caragiale, Mihai Eminescu, Mihai Viteazu, Miorița, Nicolae Iorga, Patria, Piața Libertății, Plevnei, Răchitei, Radu Stanca, Râului, Spicului, 8 Aprilie, Avram Iancu, Barbu Ș. Delavrancea, Cânepiști, Cibanului, Crișan, Florilor, Gării, Grivița, Iezerului, Lemnarilor, Luncile Prigoanei, Miraj, Morii, Oașa, Ogorului, Mihail Sadoveanu, Pădurenilor, Primăverii, Progresului, Sălane, Salcâmului, Secașului, Stejarului, Viitorului, Industrie Mică, Lungă, G. Schweighofer, Nicolae Bălcescu, Decebal, Lotrului, Tudor Vladimirescu, Vânători.

Primăria Sebeș a abordat astfel și ultima zonă pentru ca întreg sistemul de iluminat public din Sebeș și localitățile aparținătoare (Lancrăm, Petrești și Răhău) să fie modernizat în cadrul mai multor proiecte cu finanțare din Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 – Programul privind creşterea eficienţei energetice a infrastructurii de iluminat public.

Proiectul se axează pe achiziţionarea şi instalarea de corpuri de iluminat cu LED cu eficienţă energetică ridicată și pe achiziţionarea şi instalarea sistemului de telegestiune care permite reglarea fluxului luminos la nivelul întregului obiectiv de investiţie. Vor fi înlocuite corpurile de iluminat vechi și neperformante cu unele construite în baza noilor tehnologii, mai eficiente, mai economice și mai puțin poluante. Se va realiza completarea sistemului de iluminat public existent cu corpuri de iluminat cu surse LED în situaţiile în care stâlpii de pe tronsonul respectiv nu sunt echipaţi cu corpuri de iluminat sau acestea sunt deteriorate sau nefuncţionale, precum și completarea sistemului de iluminat existent în sectoarele în care acesta este deficitar.

Cele mai importante rezultate ale punerii în practică a proiectului sunt: reducerea consumului anual de energie primară în iluminat public cu 55%, reducerea poluării prin scăderea cantității de gaze cu efect de seră degajate odată cu diminuarea consumului de energie electrică, îmbunătățirea calității iluminatului public.

Reprezentanții Primăriei Municipiului Sebeș

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button