Publicitate Paște fericit vă urează Gabriel Pleșa!
Social

FOTO: Felicitări, cadouri şi serbare, la Centrul zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina” din Blaj

copiiPrichindeii de la Centrul zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina” din Blaj sunt nerăbdători să vină Sfânta Sărbătoare a Naşterii Domnului. Au intrat în spiritul Crăciunului şi au început de câteva zile pregătirea creşei de sărbătoare prin împodobirea ei cu fel de fel de ornamente. Ajutaţi de personalul centrului, au împodobit bradul ca în fiecare an, însă de această dată au predominat culorile roşu şi auriu.

Nerăbdători să-l întâlnească pe Moş Crăciun, copiii au învăţat poezii, cântecele şi dansuri. Aşteptarea lor va lua sfârşit vineri, când are loc serbarea de final de an la care îşi va face apariţia Moş Crăciun. Acesta a fost ajutat chiar de Primăria Blaj să ajungă la prichindeii care vor primi ca de fiecare dată plăsuţe cu cadouri. Copilaşii au realizat cu acest prilej şi felicitări pe care o să le ofere părinţilor.

„Mulţumim administraţiei locale pentru că în fiecare an reuşeşte să aducă zâmbetul pe buzele micuţilor oferindu-le aceste daruri. Mulţumim de asemenea şi pentru srijinul pe care ni-l oferă pe tot parcursul anului prin suportarea tuturor cheltuielilor cu utilităţile. La ceas de sărbătoare, când colindele ne încălzesc sufletul cu bucuria Crăciunului,dorim tuturor celor care ne susţin activitatea, colaboratorilor noştri şi părinţilor, sănătate, pace şi bunăstare” a precizat părintele Vasile Seicean, coordonatorul acestui centru.

DSCN7221Peste 40 de copii din Blaj cu vârsta între 0 şi 3 ani beneficiază de serviciile Centrului de Zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina”, un centru pilot la nivelul reţelei sociale a Patriarhiei Române. Centrul funcţionează din vara anului 2012 în cadrul reţelei social-filantropice a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei fiind coordonat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Acesta vine în sprijinul părinţilor care locuiesc pe raza municipiului Blaj şi au o situaţie socio-economică dificilă, oferind o alternativă pentru îngrijirea şi educarea copiilor cu vârste cuprinse între 0 – 3 ani. Copiii sunt îngrijiţi 10 ore pe zi, primesc două mese principale şi două gustări, igienizare corespunzătoare, au program de odihnă, activităţi educative cu caracter ludic, activităţi de socializare şi integrare, de recreere, evaluare psihologică periodică a dezvoltării cognitive şi intervenţie logopedică. De asemenea, părinţilor li se oferă servicii de consiliere socială şi psihologică, informare, mediere în relaţiile cu serviciile sociale şi instruire în ceea ce priveşte educarea şi îngrijirea corespunzătoare copilului mic. De la înfiinţarea acestui centru şi până în prezent peste 100 de copii au frecventat creşa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button