Administrație

FOTO: Implementarea proiectului „Alba Iulia ISO Smart”

MUNICIPIUL ALBA IULIA, în calitate de Beneficiar, a implementat  proiectul „Alba Iulia ISO Smart”, COD SIPOCA 116/ COD MYSMIS 109854, finanțat prin programul de finanțareProgramul Operațional Capacitate Administrativă, Cod apel POCA/118/2/1/ Introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică locală ce optimizează procesele orientate către beneficiari în concordanță cu SCAP, Componenta 1/CP4/2017-Sprijinirea autorităților și instituțiilor publice locale din regiunile mai puțin dezvoltate să introducă managementul calității în concordanță cu Planul de Acțiuni pentru implementarea etapizată a managementului calității, Axa prioritară  Administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente, Operațiunea Introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică locală ce optimizează procesele orientate către beneficiari în concordanță cu SCAP.

Obiectivul general al proiectului: îmbunătățirea managementului calității și performanței serviciilor publice la nivelul Municipiului Alba Iulia.

Rezultatele proiectului:

1. 1 ISO 9001 2015 implementat la nivelul Municipiului Alba Iulia

2. 1 platformă de proximitate funcțională de comunicare cu cetățeanul, bazată pe 400 de beaconi

Perioada de implementare a proiectului: 12 de luni (27.03.2018-27.03.2019).

Valoarea proiectului: 423.365,76 lei din care 2% contribuția eligibilă a Municipiului Alba Iulia

Sub aspectul dorinței generale de bună funcționare si eficientizare a segmentelor de servicii oferite populației, la nivelul municipiului Alba Iulia s-a conturat necesitatea standardizării angajamentelor tipice unei unități administrative de elită: criterii de performanță, timp de răspuns optim, integritate, profesionalism, respect, transparență.

” Alba Iulia a fost întotdeauna un vârf de lance în privința standardelor. Practic, nu de puține ori am fost kilometrul zero, punctul de referință și am stabilit măsura cu care se poate face cu adevărat administrație în România. Prin acest proiect am asimilat și omogenizat un mod de lucru, mai mult pentru a certifica partenerilor noștri faptul că nu suntem dispuși să facem rabat, indiferent de ce stă la capătul angajamentelor noastre. Mai mult, suntem obligați să ținem cont de un beneficiu nemijlocit adus de acest proiect și, care, în fond, e sinonim cu a prelua inițiativa și a controla eficiența: beaconii. Această ”materie cenușie” răspândită strategic în întreg orașul nu doar îmbunătățește IQ-ul orașului, dar livrează un suport real cetățeanului”, Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button