Administrație

Înființarea unui centru de colectare prin aport voluntar” Cod Proiect: C3I1A0122000147

PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată

Beneficiar: UAT Orașul Cugir

Proiectul ”Înființarea unui centru de colectare prin aport voluntar” este finanțat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădu- rilor prin PNRR în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022, Componenta C3: Managementul Deșeurilor, Investiția I1. Dez- voltarea, modernizarea și completarea sistemelor de management integrat al deșeurilor municipale la nivel de județ sau la nivel de orașe/comune, Subinvestiția I1.a ”Înființarea de centre de colectare prin aport voluntar”

Obiectivul general al investiției: Accelerarea procesului de extindere și modernizare a sistemelor de gestionare a deșeu- rilor în România cu accent pe colectarea separată, măsuri de prevenție, reducere, reutilizare și valorificare în vederea con- formării cu directivele aplicabile și tranziției la economia circulară.

Obiectiv specific al investiției: Dezvoltarea unui management al deșeurilor eficient, prin suplimentarea capacităților de colectare separată, pregătire pentru reutilizare și valorificare a deșeurilor în vederea continuării procesului de conformare cu prevederile directivelor specifice și a tranziției la economia circulară.

Descrierea proiectului: Orașul Cugir dorește construirea și dotarea unui centru de colectare cu aport voluntar. Centrul de colectare cu aport voluntar va avea suprafața minim necesară de 2 418,85 mp.

Pe terenul descris mai sus se vor executa următoarele lucrări:

  • Platformă carosabilă pentru amplasarea containerelor de tip ab-roll pentru deșeuri și circulația autoturisemlor cetățe- nilor care aduc deșeuri, respectiv a camioanelor (captractor) care aduc/ridică containerele de mai sus;
  • Platformă betonată pentru amplasarea containerelor de tip baracă;
  • Canalizare pentru colectarea apelor pluviale;
  • Zonă verde cu gazon și plantație perimetrală de protecție;
  • Copertină pe structură metalică ușoară (conform proiect de rezistență) pentru protecția containerelor deschise;
  • Împrejmuire a amplasamentului cu gard din panouri bordurate prinse pe stâlpi rectangulari din oțel, cu poartă de acces culisantă – acționare manuală;
  • În zona de acces principal se va monta un cântar carosabil pentru camioane (cap-tractor);

”Conținutul acestui material nu reprezintă în mmod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

Pe lângă lucrările de amenajare descrise mai sus, platforma va fi prevăzută și cu alte dotări, precum containere frigori- fice, containere pentru deseuri electronice, containere pentru anvelope, deșeuri metalice, deșeuri de curte/grădină, pentru deșeuri din construcții, moloz etc.

Valoarea   totala   a   proiectului   este   de   9.019.928,42   lei,   TVA   inclus. Valoarea totală a finanțării nerambursabile este de 3.830.914,00 lei, echivalentul a 778.720,20 euro, la care se adaugă TVA aferent cheltuielilor eligibile în valoare de 727.873,66 lei. Rata de finanțare acordată prin PNRR fiind de 100%, din valoarea cheltuielilor eligibile fără TVA.

Perioada de implementare: 14.02.2023 – 30.09.2024 Cod Proiect: C3I1B0122000151

Informații suplimentare se pot obține de la Primăria Orașului Cugir, str. I. L. Caragiale, nr. 1, www.primariacugir.ro, e-mail: office@primariacugir.ro, tel./fax: 0258 751001.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [11.23 MB]

Redacția UrbeaMea

contact@urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button