Evenimente

Vineri: Desfășurarea concursului „Astăzi ELEV, mâine MASTERCHEF”, la Colegiul Economic din Alba Iulia

Baza de practică a Colegiului Economic „ Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia va găzdui vineri, 10 mai 2019, desfașurarea concursului „Astăzi ELEV, mâine MASTERCHEF”, proiect inițiat de echipa “Bucătarii MARȚIENI”, alcătuită din liceeni ai Colegiului Economic Dionisie Pop Marțian din Alba Iulia și având-o ca lider pe Andreea Alexandra Belei, elevă în clasa a XI-a E.

La conferință vor fi prezenți reprezentanți ai finanțatorilor și partenerilor, elevi și invitați.

Proiectul este finanţat de Fundaţia Comunitară Alba prin programul YouthBank. Programul are ca principali parteneri locali Municipiul Alba Iulia, Aloref, Ancău Company și Apa CTTA, ca parteneri Casa de Cultură a Studenților, Giro, Porterom și Deko Team, iar ca susținători Societatea de Transport Public, Tipo-Rex și Impact Design. Proiectul are ca organizație gazdă Asociația Eco Alba Iulia.

Proiectul îşi propune să atragă cât mai multe persoane pasionate de bucătăria tradițională pentru că, de multe ori, cunoașterea tradițiilor poate fi mai importantă decât cunoașterea preparatelor internaționale. De multe ori, românii preferă gastronomia străină în locul celei tradiționale românești, iar prin acest proiect dorim să schimbăm acest lucru.

„Astăzi ELEV, mâine MASTERCHEF” este un proiect de orientare în carieră destinat liceenilor din județul Alba interesați de domeniul alimentației publice (specializările bucătar și ospătar), având în același timp și o componentă culturală pentru că în cadrul lui se va desfășura un concurs culinar cu preparate tradiționale românești, ce va fi jurizat de cunoscuți chefi din județul nostru.

La finalul proiectului va fi realizată o broșură cu preparatele pregătite de finaliștii concursului, ce va fi distribuită în restaurantele din Alba în scopul promovării rețetelor tradiționale ale bucătăriei românești.

Desfășurător Concurs culinar „Lingura de Aur”

Ora 09:30-10:00 – primirea și pregătirea echipelor pentru proba de gătit
Ora 10:00 – începerea probei de gătit
Ora 12:30 – sosirea oficialilor și a presei
Ora 13:00 – încheierea probei de gătit
Ora 13:00 – prezentarea preparatelor și jurizarea acestora
Ora 14:00 – delibeararea juriului
Ora 14:15 – premierea echipelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm și

Back to top button