Editorial

Anul Centenarului. În Urbea Mea!

2018! Un an care în mod normal, ar trebui să se numească Alba Iulia-Anul Centenarului!! Pentru că este un an foarte bogat în semnificații, un an cu o încărcătură emoțională deosebită, un An care strânge în el toată conștiința noastră timp de un secol!!

100 de ani înseamnă mult, din punctul de vedere al unui om, dar înseamnă foarte puțin, din punctul de vedere al istoriei unei națiuni tinere; Așa cum este națiunea noastră… 100 de ani înseamnă mult, dacă te gândești că acest Centenar a traversat două secole, dar înseamnă foarte puțin, din punct de vedere al istoriei locului din care a pornit Centenarul, din Alba Iulia, Cealaltă Capitală!

Suntem pregătiți să facem față Centenarului care ne pune față în față cu istoria, care ne responsabilizează și care va atrage atenția întregii țări asupra Cetății și asupra locuitorilor ei, timp de un an care va părea lung cât un secol???

Să ne ferim de cuvinte mari, de angajamente sforăitoare și de gesturi demonstrative! Avem nevoie, mai mult ca oricând, de idei creative, de multă muncă, de firesc și de solidaritate! Avem nevoie de un steag de unitate, pentru că mai mult ca niciodată, în anul Centenarului, indiferent de simpatii și antipatii politice, indiferent de cine cu cine și de ce?

Alba Iulia va readuce în fața românilor de pretutindeni, idealurile celor care au luptat de secole pentru o realizare magică: România Mare.

Bat clopote la Catedrala Încoronării, care e și Catedrala Reîntregirii! Bat clopote care vestesc lumii că am intrat în Anul Centenarului, un an de referință pentru națiune, un an Unic pentru un loc Unic… Alba Iulia, singura capitală de suflet a tuturor românilor și mai ales a celor care trăiesc în ea, în Urbea Mea!!!

Editorial scris de directorul revistei, Bogdan Păunescu

Bogdan Păunescu

Îmi place tot ceea ce este legat de web şi ajut la dezvoltarea şi îmbunătăţirea lui prin tot ceea ce fac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button